Följ mig på Instagram: @helenwil

onsdag, juli 14, 2010

På resande fot!

Nu är vi äntligen iväg på vår efterlängtade bröllopsresa!

Vi startade i måndags vid lunch på ett kokhett tåg ner till Arlanda. Resan gick smidigt nästan hela vägen. Vi var sena till Nairobi så vi hann med planet men inte bagaget. Vi var på flygplatsen i Nairobi ca 10 min. Av det ena planet, gick till gaten bredvid och på nästa plan!
När vi väl kom till Johannesburg fick vi skriva ner adressen till hotellet så att de kunde köra dit väskorna. Vi gick och hämtade ut hyrbilen och kopplade in GPS:en. Vi ställde in adressen och kom ihåg att vi skulle till Maud Street så vi brydde oss inte om att kolla i papperna. När vi började närma oss tyckte vi att det var nåt som inte stämde. Ganska sunkigt område och inga hotell. Vi stannade och kollade i papprena och upptäckte att vi stavat fel, vi skulle till Maude Street med ett e på slutet! Det vara bara att programmera om och åka rätt! När vi väl kom fram var inte vår svit klar så vi gick och åt en sväng. Jättegod pasta! Sen vart vi lagom irriterade när vi fick sitta i lobbyn och vänta i två och en halv timme till innan rummet var klart! Till och med väskorna hann komma innan vi checkade in!

Men när vi kom till rummet vart vi glatt överraskade över hur fint det var! Vi duschade av oss och gick en sväng i det lilla köpcentret som ligger vägg i vägg med hotellet. Inte mycket intressant förutom en del restauranger. Vi köpte med oss lite snacks, champagne, ost och kex till rummet och satt och myste innan vi stupade i säng vid 20:30 (det vart ju inte mycket sömn natten innan på planet)

Idag statade vi med ett gympass kl 8:30. Axlar fick sig en omgång. Dock är det ju ett litet hotellgym så det finns inte många vikter och maskiner. Men några övningar fick vi allt till! Sedan mumsade vi i oss frukost innan vi begav oss ut på äventyr.

Dagen ägnades åt att kolla hur det såg ut där jag bodde för 8 år sedan. Vi åkte mot Crystal Park och jag kände så väl igen mig när vi kom fram. Husen såg precis likadana ut och jag hittade enkelt till skolan! Det var lite overkligt att vara tillbaka igen. Det känns som en evighet sedan, men ändå som om det var igår. Allt ser precis likadant ut!!
Sedan fortsatte vi till Lakeside Mall och promenerade runt. Det är ett köpcenter som vi åkte till när vi skulle shoppa eller träffa kompisar. Vi passade även på att äta en liten sushilunch där!

Eftermiddagen var vi på Bruma market och köpte lite souvenirer och var jagade av folk som ville sälja souvenirer till oss! Vi tog oss även en sväng förbi Ellis Park på väg till hotellet. Riktigt stor är den! När vi snurrade runt där kände vi oss ganska uttittade då den ligger i centrala Johannesburg och det inte är så många vita där. Det varnas även för att åka dit dagtid då brottsligheten är väldigt hög!

Nu sitter vi på hotellrummet och ska snart gå ut och äta middag. Vi hittade en restaurang med Sydafrikansk mat som vi tänkte prova. Värmer upp med lite Amarula så länge! (Det är ju inte varje dag man är på honeymoon)

Vi har två dagar kvar här i Johannesburg och så ska vi besöka Soweto, lite museer, soccer city och eventuellt lite shopping!

Ha det toppen där hemma! Det har vi!

3 kommentarer:

  1. Låter härligt!

    Shit, är det redan 8 år sedan du var där nere. Minns dagen du kom hem igen och du ville iväg till backen för att peta på den lilla smältsnön som fanns kvar.

    Ha det riktigt bra nu!

    SvaraRadera
  2. Å herrlighet nå blir jeg rett misunnelig her! Skulle ønske jeg også var tilbake i Sør-Afrika!!! Har du kontakt med vertsfamilien? Har du tenkt å besøke noen nå når du er der nede?? ;)

    SvaraRadera