Följ mig på Instagram: @helenwil

söndag, juli 25, 2010

Blyde River Canyon & Kruger Park

18 juli
Från Hazyview körde vi norrut för att titta på utsikten en sväng. Helt otroligt hur långt man såg!
Men vyerna bleknade lite när vi åkte in i parken. Vi hade inte kommit många meter innan vi såg antiloper och elefanter! Vi åkte direkt in i Skukuza, ett av parkens största läger, där vi skulle bo första natten. Vi var dock lite tidiga och fick inte checka in. När vi funderade på vad vi skulle göra fick vi tips om att det låg en leopard i buskarna inte så långt från lägret så vi packade in oss i bilen och åkte. När vi kom fram var det fullt av bilar och det var djungelns lag som gällde. Störst bil först och bäst plats! Vi stod tålmodigt och väntade på vår tur, men när vi väl kom fram såg vi ingenting. Vi fortsatte åka en sväng och såg alla möjliga djur. Antiloper, massor av elefanter, vårtsvin, babianer och kudus. Rätt som det var fick jag syn på en stor katt så Tobias fick tvärnita och backa en bit. Vi zoomade in med kameran och såg att det var en leopard som stod och tittade på oss! Två kort hann vi ta innan den vände sig om och promenerade vidare. Häftigt!
Efter att vi checkat in på hotellet tog vi oss en sväng till. Den bjöd på lite ödlor och krokodiler. Trötta och nöjda med dagen tog vi oss en promenad inne i lägret och fick se en flodhäst stå och beta vid vattnet. Hade tyvärr inte rätt objektiv med och det var skymning, så på korten såg det bara ut som en suddig klump!
Vi gick iväg till en restaurang som de hade byggt på en gammal tågstation. Det stod ett tåg på rälsen och man satt på perrongen och åt. Ganska häftigt ställe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar