Följ mig på Instagram: @helenwil

torsdag, juli 29, 2010

Garden Route

Vi har nu tillbringat några dagar längs Sydafrikas sydkust och Garden Route. Oerhört vackert! I måndags utforskade vi Knysna när vi vaknade. Staden är byggd på öar i en liten vik. Det är bara en smal passage med branta och vassa klippor in i viken. Vi åkte bil ut dit och gick sista biten. Ganska läskigt att klättra runt med vågorna piskandes mot klipporna! Men oj vilken härlig utsikt!
Efter det fortsatte vi till Mossel Bay. En udde som går ut i havet med en bukt innanför. Här brukade båtarna lägga till och fylla sina förråd och vila upp sig under sina långa seglatser. Och det var verkligen lugnt i viken! Det finns även att gammalt träd har som fungerade som postträd tidigare. De som var på väg norrut lade post i trädet och de som seglade söderut stannade till och plockade upp den. Idag finns det ett museum och en brevlåda på platsen. Om man postar sina brev där så får de en speciell stämpel. Så titta noga om ni får ett vykort!
Sedan åkte vi till en fyr och utkikspunkt ute på udden. Här lyckades vi se två valar när de var inne och parade sig. Det är ju säsong för det nu och efter hela Garden Route finns det val-spanings-platser. Vi åkte även upp till en gammal fyr där vägen var så smal att jag knappt vågade titta när vi körde upp. Det kändes som att vi skulle välta med bilen! Men utsikten var underbar och det var helt klart värt det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar