Följ mig på Instagram: @helenwil

lördag, januari 27, 2007

Mammoth Mountain vecka 3

Vecka tre hade vi bokat en stga uppe i Mammoth Mountain för att åka lite slalom. så på måndagen begav vi oss tillsammans med Emma, Jannie, Daniel och David. Resan upp tog hela dagen och blev gans seg efter några timmar.
På tisdgen, onsdagen och torsdagen var vi ute i backen och åkte. 3000 meters höjd och två kilometer låga backar. mellan sju och tio grader kallt, strålande sol och nypistat. Underbart!! Tuvärr var det inte alls lika mycket snö som förra året, vilket innabar att man repade skidorna ganska mycket och vi åkte int nån offpist från toppen. Men vi passade på att ta äggliften upp och kolla på utsikten.
Efter första dagen på skidor satt vi på akuten med en ond handled. Efter rötgen visade det dig att inge var av så vi åkte hem men en stödskena och värktabletter.
En dag hyrde vi bräda och kastade oss utför, men vågade mer och mer och på eftermiddagen vågade man åka ganska fort. Så vi gick in och tog en fiak paus med varm choklad och kaffe, sedan skulle vi ta några åk till. Jah och Tobias liften upp och helt plötsligt hade vi glömt hur man åkte. Jag har nog aldrig ramlat så mycket i hela mitt liv, och ont gjorde det!! Men vi var hela när vi kom ner och kom fram till att vi inte skulle åka nåt mer den dan.
På torsdga kväll var vi ut och åt middag. Jannie fyllde år så vi pallrade oss iväg till en mysig restaurang. Där satt vi och mysta och åt väldigt god mat. Grattis Jannie och tack för kalaset Daniel! Väldigt trevligt!
På lördagen var det sista dan vi åkte skidor. då var det ju helg så det var betydligt mer folk. I början gick det bra att åka, men efter lunch var det fullt i backen. Amerikanarna är inte så bra på att visa hänsyn och överskatta gärna sin förmåga. vilket betyder att de åker fortare än vad de klarar av och alldeles för nära andra åkare. Men fick passa sig så man inte körde på nån dåre som kom bakifårn och svängde in framför en. På efter middagen gav vi upp åkandet, trötta oförsiktiga amerikanare överallt, man fick vara glad om man kunde svänga två svängar i rad.
så det var väl inte så konstigt att vi såg flera ambulanser och säkert tio pulkor med folk som hade gjort sig illa. Även fast man själv kan åka är man ju inte säker, det är ju ganska lätt att bli påkörd av nån mindre erfaren.
Så Mammoth är helt underbart under veckorna, men man ska hålla sig borta på helgerna, iaf om man vill komma hem hel!
Men det var en underbar vecka med mycket trevlig skidåkning!!och trevligt sällskap.
så nu sitter vi och titta på boende i Big Bear, ca tre timmar härifrån. Det lutar åt att det blir några dagar där också innan säsongen är slut!!
Kändes lite konstigt när man kom hem igen. Åka skidor ena dan och ligga och sola vid poole dan efter. Det hör ju inte till vanligheterna hemma!!
Ha det toppen!! Vi skanar er!!
kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar