Följ mig på Instagram: @helenwil

onsdag, december 10, 2014

En nätt omelett!

Jag brukar blanda äggvita i min gröt på morgonen för att få ett högre proteininnehåll. Jag har tidigare köpt äggvita på dunk, men tycker att den har en besk eftersmak, vilket fått till följd att jag står och knäcker ägg och slänger gulan varje morgon (är inte så förtjust i smaken). Men jag fick med mig en burk av Fairings äggvita hem från Fitnessfestivalen och igår var det dags att testa den. Jag ville se om den hade någon konstig bismak jämfört med vanliga ägg.

Jag blandade helt enkelt till en portion som anvisat på förpackningen. Snabbt uträknat innehåller en portion ca 8,5 äggvita. Jag fräste på lite skinka och färsk spenat och hällde sedan över blandningen. Det resulterade i en galet stor omelett!

Smaken var som vanliga ägg. Ingen konstig bismak eller eftersmak. Konsistensen var något “torrare” än om man tar färska ägg. Men inte så att det störde.
Detta kommer jag förmodligen äta fler gånger när jag behöver “snabbmat”. Har dock inte testat det i gröten än, men eftersom det inte har nån bismak så borde det funka kanon. Ska även prova att baka på äggvitan när tillfälle ges!

Priset då?
En burk innehåller ca 120 äggvitor och räcker till 14 portioner. Vilket innebär att en portion är ca 8,5 vitor. Priset för en burk på
kolozzeums webshop ligger på 229 kr (eller 206 kr om ni använder koden HW1008). Det blir ca 1,9 kr/1,7 kr per äggvita. Det vill säga ungefär samma pris som om man köper ägg i butik. Fördelen är dock att man slipper knäcka och separera vitorna för hand! (vilket tar ett tag om man vill ha 8 äggvitor) Toppen!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har du provat att dricka det som en vanlig proteindrink? löser det sig bra? hur smakar det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det löste sig bra i vatten. Jag rörde ihop det med en sked, men jag antar att det går smidigare i en shaker.
   Smakade inte på det innan jag stekte, men jag antar att det är ganska smaklöst.

   Radera