Följ mig på Instagram: @helenwil

onsdag, december 10, 2014

En nätt omelett!

Jag brukar blanda äggvita i min gröt på morgonen för att få ett högre proteininnehåll. Jag har tidigare köpt äggvita på dunk, men tycker att den har en besk eftersmak, vilket fått till följd att jag står och knäcker ägg och slänger gulan varje morgon (är inte så förtjust i smaken). Men jag fick med mig en burk av Fairings äggvita hem från Fitnessfestivalen och igår var det dags att testa den. Jag ville se om den hade någon konstig bismak jämfört med vanliga ägg.

Jag blandade helt enkelt till en portion som anvisat på förpackningen. Snabbt uträknat innehåller en portion ca 8,5 äggvita. Jag fräste på lite skinka och färsk spenat och hällde sedan över blandningen. Det resulterade i en galet stor omelett!

Smaken var som vanliga ägg. Ingen konstig bismak eller eftersmak. Konsistensen var något “torrare” än om man tar färska ägg. Men inte så att det störde.
Detta kommer jag förmodligen äta fler gånger när jag behöver “snabbmat”. Har dock inte testat det i gröten än, men eftersom det inte har nån bismak så borde det funka kanon. Ska även prova att baka på äggvitan när tillfälle ges!

Priset då?
En burk innehåller ca 120 äggvitor och räcker till 14 portioner. Vilket innebär att en portion är ca 8,5 vitor. Priset för en burk på
kolozzeums webshop ligger på 229 kr (eller 206 kr om ni använder koden HW1008). Det blir ca 1,9 kr/1,7 kr per äggvita. Det vill säga ungefär samma pris som om man köper ägg i butik. Fördelen är dock att man slipper knäcka och separera vitorna för hand! (vilket tar ett tag om man vill ha 8 äggvitor) Toppen!

onsdag, december 03, 2014

En fartfylld helg!


Hemma i Karlskrona igen. Helgen sprang förbi i ett rasande tempo!
Lördagen inleddes med hotellfrukost och ett pass på Vagnhallen CrossFit. Jag började med gående utfall med stången på bröstet. Kunde lägga på hela 40 kg innan foten protesterade! Det går sakta men säkert framåt! Tog mig sedan igenom "Daniel". Dock bytte jag ut löpningen mot rodd istället. Helt slut i ryggen var jag! De sista pullupsen orkade jag bara göra en i taget!



Sedan var det dusch och snabblunch på väg till mässan, där resten av dagen spenderades.
Det var galet mycket folk! Jag stod och bjöd på smakprov av bars och nyheten RAGE Supercharged
Hann även med att mingla en hel del med folk som kom och var intresserade av Fairings produkter.


När mässan stängde hann vi bara tillbaka till hotellet innan det var dags att bege sig mot John Scott's Stable. En gymnasiekompis till mig har öppnat egen krog, så vi passade på att besöka honom. Klassisk pubmeny med burgare, pasta och caesarsallad. Det beställdes även in några öl, lite vin och en och annan shot! (jag nöjde mig dock med att smaka på ölen).

Söndagen startade med en promenad i ett mörkt Göteborg. Det var jag och några personer som tog en "walk of shame". Mötte upp Ulrica och hennes sällskap för en lång och stor hotellfrukost! Bröd och pannkakor intogs i stora mängder. Supergott! Därefter tog jag och Tobias en sväng på mässan. Vilket innebar provsmakning av massa bars! Hittade även ett par lyftarskor till bra pris, så de fick bli en tidig julklapp till mig själv! Vi hann även med att kolla på finalen av Crossgym Challenge och heja lite på Patricia, som slutade på en fin fin andra plats!

Provsmakning och stros på mässan med mannen och Patricia.


Nu jäklar ska det böjas!

På kvällen satte jag mig i bilen (som Tobias kört ner från Borlänge) med Åse och Desi och rullade hemåt. Vi stannade på MAX och tryckte i oss en burgare på vägen hem. Kommer inte ihåg senast jag åt det, men den här dagen satt det fint!