Följ mig på Instagram: @helenwil

måndag, maj 20, 2013

En ovanlig helg!

Ja, vart ska jag börja...

Precis kommit hem från Hannover. Började bilresan lätt illamående, ont i överkroppen och galet nöjd med helgens aktivitet! Mina axlar är trötta, ryggen är trött, huvudet är trött. Jag känner mig allmänt slö på ett sånt där härligt sätt som man gör efter flera dagars fysisk aktivitet.

Helgen har nämligen spenderats i Hannover med Malmö Dragons. Cissi som jag tränar med är väldigt duktig på att paddla Hon och en till tjej skulle ner till Hannover och paddla drakbåt på en stor drakbåtsfestival. Jag frågade på skoj om de behövde folk och helt plötsligt var jag anmäld och skulle tävla för Malmö Dragons! Vi bilade ner till Hannover i fredags. En hel del matstopp, kisspauser och en blixtvisit på bordershop hann vi med.2013-05-17 20.07.45
Tog mig en promenad när vi kom fram. Detta låg precis intill hotellet.

2013-05-17 20.41.43
Båtarna på rad i väntan på tävlingarna.

På kvällen samlades laget och tävlingslinnen delades ut. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, då jag aldrig tidigare suttit i en drakbåt. Jag och Cissi har paddlat några pass med en outrigger för att öva lite teknik, men det går inte att jämföra med en drakbåt.

2013-05-18 16.54.24


På lördagen skulle vi paddla 250m lopp. Full fart med riktigt hög frekvens. Jag fick paddla två lopp på lördag förmiddag. Galet roligt! Och så mycket mer teknik och taktik än man kan tänka sig. Jag försökte snappa upp så mycket tips som möjligt inför min paddelpremiär!

2013-05-20 10.36.46
Det gäller att hänga med i takten!

Tyvärr var inte vädret det bästa då det regnade hela dagen. Blöta och leriga blev vi, men humöret var på topp! Vi var för många damer i laget och jag fick stå över eftermiddagens lopp. Eftersom jag har börjat dieten inför SM i Athletic Fitness passade jag på att köra ett intervallpass istället. Sprang av mig på hotellets gym och var lite lätt illamående när jag var klar. Kändes bra!

2013-05-19 08.18.22
Cissis humör var på topp, trots regn och rusk!

På lördagen var det 500m som stod på schemat. Lite fundersam hur detta skulle gå då jag vart helt slut av 250m paddling. Men det gick bra, lite svårt att hänga med i tempot ibland, men orken fanns där! Tre lopp avverkades under dagen och jag fick paddla både på höger och vänster sida. Nöjd med det då jag fick jämn träning ;). Sista loppet fick jag låna en kortare paddel, vilket gjorde att jag hann med i tempot mycket bättre och kunde ta ut det där lilla extra.

Avslutade dagen med en joggingtur för att få bort lite slagg som låg i musklerna. Välbehövligt. Inget monstertempo då benen var lite sega från lördagens intervaller och överkroppen var trött efter paddlingen.

Idag var det dags för långlopp. 4000m jaktstart. Har kört 4000m på roddmaskin innan, men hade inget att referera till inför loppet. Målet var att bli illamående av all syra. Två varv på en 750m bana + lite extra vid start och mål. Vi startade som nummer två. 10s mellan varje båt. Sen var det bara att kötta. Enkla regler, först in i kurvan vid vändningarna hade förtur och inga person- eller materialskador var tillåtna. När starten gick var det full fart som gällde. Högt tempo och mycket kraft i dragen. Jag kämpade på allt jag kunde. Efter 750m var det dags för första vändningen. Jag var helt slut. Förbannade mig själv för att jag hade sagt ja till detta. Hur fasiken skulle jag orka hela vägen? Jag skulle sabba för hela laget! Det var trångt när vi skulle runda bojen. Vi hamnade ganska nära en annan båt och paddlarna slog ihop. Då flög tävlingsdjävulen i mig. I helvete att jag skulle ge mig. Så länge resten av laget paddlar kommer jag att ge allt jag har! Jag kopplade bort tröttheten och tog i allt jag hade i varje drag. Jag har ingen aning om vilken tid eller placering vi fick. Men när vi kom i mål var jag helt skakig. Snubblade ur båten, hade kramp i rumpan och mådde illa. Det gjorde jag även när vi begav oss hemåt två timmar senare, efter dusch och mat. Helt slut i höger lats, vänster axel, höger rumpa och hamstrings. Så imorgon ska jag träna vänster lats och höger axel på gymmet! Skulle ta av mig tröjan när jag kom tillbaka till hotellet, men jag klarade inte av att dra den över huvudet. Det bara högg till i höger lats när jag skulle lyfta armen. Fick kravla mig ur tröjan utan att lyfta armen!

Det hade varit skönt att få paddla av sig lite efteråt, eller jogga lite. Inte direkt optimalt att sätta sig i bilen direkt. Det kommer kännas imorgon!

Jag har alltid sett mig som en individualist i idrottssammanhang. Alpint, body fitness/athletic fitness och crossfit. Jag har aldrig tävlat i en lagidrott tidigare. Men det var riktigt roligt. Man delade på nervositeten innan och peppade varandra. Grym gemenskap!

Helgen ar varit riktigt rolig. Stort tack till Malmö kajakklubb, som lät en nybörjare som mig följa med och stort tack till Cissi som lurade in mig på detta.

Nu skiftar fokus. MK Open på schemat om två veckor. Nu ska jag nöta squatcleans och OHS. Måste bli explosivare och vänja mig vid stången. Är fortfarande lite rädd för den och vågar inte riktigt utmana mig själv. Men skam den som ger sig!