Följ mig på Instagram: @helenwil

fredag, september 28, 2012

Registrerad och klar...

... nu målas det för fullt!


tisdag, september 25, 2012

Som ett övermoget plommon

Så känner jag mig idag. Kroppen är öm. Överallt. Avslutade gårdagen med massage. Hos Kim på I närheten.Aj! Slingrade mig som en ål för att komma undan hennes händer. Förjävligt ont gjorde det. Men man står ut. Det blir ju bättre av det!
Idag känns det som att jag har träningsvärk i hela kroppen. Kraftlös av dieten. Som ett mosigt plommon. Men längst där inne finns en hård kärna. En vilja. Envishet. Målmedvetenhet. Jag är snart i mål. Och jag ska ta mig i mål i bästa formen jag någonsin haft. Mer än så kan jag inte göra. Sen är det upp till domarna att avgöra om de gillar det de ser. Eller inte.
Men det är ingen dans på rosor. Jag är sliten i musklerna nu. Dieten är påfrestande. Den som säger annat ljuger. Både för kropp och knopp. Men den är även påfrestande för de jag har runt omkring mig. Familjen. Vännerna. Alla blir nedprioriterade. En tävlingsdiet kräver fokus. Speciellt sista veckorna. Mat och träning tar stor plats i vardagen. Man blir disträ och virrig. Men jag biter ihop och hoppas på förståelse från människor i min närhet. Jag är osocial och drar mig undan. Jag lyssnar inte när folk pratar med mig. Jag är långsam i tankarna. Men snart är jag tillbaka. Och jag hoppas på överseende från min omgivning i några dagar till!

tisdag, september 18, 2012

Farthållaren är guld värd!

Var uteoch sprang intervaller i måndags . Näst sista intervallpasset innan tävling. Orken och motivationen var inte på topp. Den var oförskämt låg om jag ska vara ärlig. Som tur var hade jag stämt träff med en kompis. (Inte den gravida tösen!). I ett svagt ögonblick på söndagen skickade jag iväg ett sms med en förfrågan om sälkskap på intervallerna. Fick svar snabbt och farthållaren var anlitad. Den här tjejen har långa ben. Hon springer alltså fort. Hon är dock ganska bra på att hitta på ursäkter till varför hon inte ska springa intervaller. Det är därför vi passar bra ihop. Jag bestämmer en tid och ser till att hon får tummen ur. Hon håller uppe tempot så att jag nästan spyr. Har jag en bra dag kan jag ligga steget före. Känna mig supersnabb! En dålig dag tar jag rygg på henne och tänker på annat. En win-win situation. Dessa träningskompisar uppskattas väldigt för tillfället. Jag vill helst av allt äta upp hela paketet med havregryn och lägga mig ner på stället. Orken räcker knappt till att ta in vad folk säger till mig, ännu mindre ge ett vettigt svar. Att få hjälp att pressa sig lite extra under träningen är därför guld värt!

Trögtänkt?

Sippar på amino rush och försöker förstå vad detta egenligen betyder. Inte det lättaste i mitt trögtänkta kolhydratslåga tillstånd!


fredag, september 14, 2012

Inspiration!

Flera av minna vänner här nere har jag lärt känna på gymmet. Jag spenderar mycket tid där. Fram för allt nu när det närmar sig tävling. Men det är även mitt sätt att umgås med mina vänner. Jag har ingen fast träningskompis utan tränar ofta med olika personer. Det inspirerar och motiverar mig.
Speciellt en tjej. Hon är som mig. Gillar att ta i. Gillar muskler som syns. Hon kommer fram och vill se och känna. Hon tycker det är coolt att se hur formen blir bättre och bättre för varje vecka. Hon talar även om det för mig. Hon tittar imponerat på mig och öser uppmuntrande ord ur sig. Det peppar mig! Enormt. Hon kommer fram och häver ur sig kommentarer som: "Det är så coolt!". Hon motiverar mig att ge det där lilla extra. Att bita ihop och fortsätta. Även fast jag inte orkar. Även fast jag bara vill lägga mig ner och blunda, för att energin knappt räcker till att ta sig hem. Hon är nog inte medveten om hur mycket pepp och glädje hon sprider omkring sig.
Men grejen är att den här tjejen är gravid. Riktgt gravid. Hon ska ha barn om typ en vecka. Men är ändå på gymmet. För att hon tycker om att lyfta skrot. Det om något är coolt! Och imponerande!

torsdag, september 13, 2012

The bitch is back…

Det börjar närma sig tävling. Det märks. På humöret. Jag är trött, arg och irriterad. Skola har börjat också. Jag sitter och räknar tal jag inte förstår och blir frustrerad. Åker till gymmet för att göra av med lite irritation. Jag är för trött och sliten i kroppen för att orka ta i max. Jag blir irriterad för att träningen går dåligt…En ond spiral!

Det går bra att hålla skenet uppe när jag är i skolan och på gymmet. Men när jag kommer hem släpper jag ut allt. Jag blir arg för att någon (läs mannen min) andas vid fel tillfälle, drar ut fel låda i köket, kryddar kycklingen med fel krydda… osv. Lista kan göras lång! Han ska ha en stor eloge för att han står ut med mig och stöttar  mig i denna satsning. För de senaste veckorna har varit tuffa. Men nu är målet inom räckhåll och jag ska ta mig dit!

Nu är det i alla fall dags att ta tag i den här dagen. Jag startar som vanligt med favorit frukosten: Havregrynsgröt, hallon och Fairings sloow protein vanilla ice cream. Lovely!
image
Frukost med vaniljprotein!
Vilken är din favorit?

söndag, september 02, 2012

Supertusingar

Veckans träning har känts bra. Jag har visserligen inte haft mycket energi över, men jag har satsat på att vila mellan passen och verkligen ge allt under träningen. Jag har även varit noga med att tillföra amionsyror i form av amino rush (smakar som saft!) under träningen för att förhindra muskelnedbrytningen. Hoppas att det ger resultat! 

I helgen har jag jobbat och därför har det blivit lite mindre träning. Igår mötte vi upp ett annat par för ett crossfit pass. Det bestod av två team-wodar. Den första var ganska simpel. Vi skulle springa 1,2 km med en 50 kg docka. En i taget skulle bära och alla skulle bära minst en gång.
Andra woden bestod av följande:
Time cap 25 min
1 varv
30 clean and jerk
100 m sprint
10 rope climb
Arbeta två och två och gör hälften var
Därefter max antal varv, en person i taget:
100m sprint
1 rope climb
1 clean and jerk
Vi hann med totalt 19 varv.

Resten av kvällen spenderades med sällskapsspel där jag lyckades vinna två av tre omgångar! Ler

Idag stod det intervallträning på schemat. Jag har raggat tag i en tjej på gymmet som haft ett uppehåll från löpningen och vill komma igång igen. Vi har bestämt oss för att köra ett intervallpass varje helg. Det passar mig bra då hon har mer erfarenhet än mig och kan mer varierade upplägg på intervallpass. Vi fick även med oss en tredje tjej som agerade draghjälp under dagens pass.
Ganska trött och sliten efter jobbet åkte jag hem och bytte om, ovetandes om hur passet skulle se ut… vilket jag är glad för så här i efterhand!
Vi började med att värma upp ordentligt. Sedan skulle vi göra något som tydligen kallas för supertusingar. Upplägget består av följande:
20s löp/30s vila/40s löp/30s vila/60s löp/30s vila/80s löp/30s vila.
Meningen var att vi skulle göra detta 5 varv, vila 2 min och därefter göra det 5 varv till. Målet var tydligen att hinna 1 km per cykel så att den totala sträckan slutade på 10 km. Vi sprang 5 varv, sedan valde vi att jogga 5 min och avsluta med 5 st 40s löp/20s vila intervaller. Detta räckte gott och väl för min slitna ben och mjölksyran satt i ett bra tag efteråt! Jag är dock mycket nöjd med passet och är glad för det stöd och pepp jag fick av de andra tjejerna! Mycket bra träningssällskap.

Nu är det mys i soffan med mannen resten av kvällen och en välförtjänt sovmorgon imorgon! På tisdag är det nämligen dags för skola igen!