Följ mig på Instagram: @helenwil

fredag, april 27, 2012

Här har det varit tyst länge!

Men så kan det gå ibland! Styrketräningen har flutit på bra, senaste veckan har jag ökat vikterna i de flesta basövningarna! Kroppsvikten går stadigt nedåt utan några större ansträngningar. Har lagt till några morgonpromenader och skärpt mig med kosten. Men energi finns det gott om!

För dryga två veckor sedan började jag springa lite på löpbandet som uppvärmning, ca 20 min för att få igång kroppen. Inte varje pass, men när jag kände att jag hade tid och lust. Det slutade med en inflammerad hälsena och benhinna. Så nu har jag hopp- och springförbud i två veckor! Men det betyder inta att jag kommer att vila! Styrketräningen är det ju inge problem att genomföra. Och en spinning cykel har vi ståendes här hemma. Det är dock ganska tråkigt att trampa sig igenom ett intervallpass själv och det tar ganska lång tid innan jag får upp pulsen. Så igår efter att jag hade gett axlarna en omgång satte jag ihop en CrossFit WOD med övningar som inte innehöll hopp eller spring.
Thrusters 25 kg
Chins (hoppade upp när jag inte orkade fler)
Armhävningar
KB snatches 12 kg
Sit ups
KB swing 16 kg
Dessa kördes igenom utan vila med 21-15-9 reps på tid. Efter 16.46 minuter var jag klar och helt utpumpad! Medelpuls på 84% och max på 92%. Det går alldeles utmärkt att köra högintensiv träning även fast man inte kan använda benen fullt ut!

Privat då?
Jo, livet rullar på som vanligt med skola, jobb och träning. Så mycket mer hinns det faktiskt inte med! Önskar att jag hade tid att åka hem till familjerna lite oftare… Det går alldeles för lång tid mellan besöken!

fredag, april 13, 2012

Lätt illamående…

Landat i soffan efter dagens utmaningar! Tog mig till gymmet imorse för att göra en fettmätning på Thess. Passade på att göra en själv också för att ta reda på utgångsläget. Har lagt på mig muskler, men även en hel del fett. Ska bli spännande att se om jag ökat i massa på “rätt” ställe. Har kämpat med lårsvep och axlar sen senaste tävlingen. Nu är det dags att se om det gett önskat resultat!
Thess skulle även köra ett intervallpass så jag bestämde mig för att jogga lite lätt bredvid. Yeah right! När hon väl satte igång kunde inte jag hålla mig och det slutade med ganska hög puls för mig med.

På eftermiddagen var det dags för dagens “riktiga” träning, dvs den träning som jag hade planerat för dagen. CrossFit! Vi mötte upp ett annat par på basen med samma inställning till träningen: Ju jävligare desto bättre!
Vi började med att köra en Athletic fitness inspirerad hinderbana, över under, höga knän, armgång och flytta vikter. Två varv var där målet var att slå sin egen tid. Roligt värre och sjukt jobbigt! Därefter körde vi en team-WOD, tjejerna mot killarna. Övningarna som ingick var thrusters, box jump, pull ups, armhävning och 200m sprint. Detta gjordes i tre varv där var och en gjorde 21-15-9 reps var. Sjukligt jobbigt och pulsen låg högt hela passet igenom. Denna gång var det vi tjejer som vann! Well done! Nu har vi fått i oss mat och ligger och skruvar på oss i soffan. Så trött i kroppen att det är svårt att hitta ett bekvämt sätt att sitta på! I like!

I helgen väntar jobb, plugg och träning. Som vanligt alltså!

torsdag, april 12, 2012

Det går bra nu!

Dietstart i tisdags. Helgen spenderades som sagt i Falun hos föräldrarna. Det slank ner både den ena och andra godsaker under helgen. Och det hela avslutades med grillad kyckling, färskt bröd och lite lösgodis på måndag kväll. Man måste ju passa på innan dieten drar igång Blinkar. På två dagar har jag tappat 1,5 kg. Maginnehåll och vätska såklart, men det ska bli kul att se resultatet efter nästa vecka!

De första dagarna har flutit på bra. Jag trodde att jag skulle ha ett sockersug nu när jag ätit så mycket godis. Men än så länga inga problem med det. Känns bara bra att vara igång och äntligen få se vad som har hänt under fettet! Kost och träningsupplägg kommer jag att skriva om i min träningsdagbok, så om ni vill veta hur det ser ut är det bara att klicka in sig där!

För övrigt ganska lugn vecka i skolan. Två timmars föreläsning. Inte mycket precis. Har passat på att städa lite här hemma och slappat i soffan en del. Laddar för att det ska dra igång på allvar igen…

tisdag, april 10, 2012

Kosten har betydelse…

Detta har jag kommit fram till med empiriska försök… en vecka i Bologna med mängder av kolhydrater och fett. Toppat med alkohol. Som bäddat för katastrof. Hela helgen kände jag mig som en zombie på jobbet. Träningen gick skitdåligt. Jag var svag, omotiverad och förbannad. Men man behöver släppa allt ibland. Vila ordentligt och bara njuta av att vara! Njuta av sällskapet! Att man känner sig seg och bakis i flera dagar efteråt är smällar man får ta.
Men det är alltid skönt att komma hem till sina rutiner och vanor. Man inser verkligen hur mycket man uppskattar dem.

Påsken har spenderats hos föräldrarna i Falun. Vi hann nätt och jämt komma tillbaka till Karlskrona innan vi styrde bilen norrut på onsdagen. Fyra hela dagar var vi där uppe. Har inte varit där sedan jul så det var skönt att komma hem lite. Passade på att träffa vänner och cruisa runt i bubblan lite. 2012-04-07 12.54.51
Vi hann även med en snabbfika i huset med hyresgästerna. De sköter om huset riktigt bra! Men jag måste erkänna att jag saknar att bo i hus! Speciellt på sommaren…

DSCN1419
Home sweet home!

Vi har även hunnit med en del träning i Falun. Det har varit välbehövligt då det har slunkit ner både två och tre godisbitar för mycket! I söndags passade vi på att utnyttja crossfit salen på gymmet och körde igenom en WOD. Men att göra burpees och hoppa hopprep efter ett axelpass var ingen höjdare. Vi var supertrötta och illamående i drygt två timmar efter denna!!

2012-04-08 16.40.16

Nu är vi tillbaka i Karlskrona igen. Tillbaka till vardagen. Vilket även det kan vara skönt. Jag har börjat min diet idag. Full fart framåt! Dryga 15 kg räknar jag med att skala bort och det ska bli kul att se utvecklingen där under! Men mer om träning och kostupplägg imorgon. Nu är det dags att sova för att orka med morgondagen!

måndag, april 02, 2012

Bilder från Bologna

Tisdag

DSC_0275

Hotellrummet!

DSC_0119
Tisdagens lunch, skaldjurspasta. Jag åt risotto med sparris och parmaskinka.
Och vitt vin så klart!

DSC_0124
Neptunusfontänen vid Piazza Maggiore.

DSC_0140
Piazza Maggiore med San Petroniokyrkan till höger.
En av Italiens största medeltida kyrkor.

DSC_0145DSC_0153
Små mysiga gränder som promenerade runt i hela dagarna.
Påminner en del om Gamla stan i Stockholm.

DSC_0155DSC_0158

DSC_0167
Eftermiddagsvin i väntan på det borttappade bagaget!
(som tyvärr inte dök upp för ens på onsdagen. Vi fick därför gå och shoppa rena underkläder och lite snyggare kläder att ha på oss på kvällen)

Onsdag

DSC_0177
Delar av den gamla muren runt Bolognas innerstad. DSC_0184

DSC_0179

DSC_0188
Universitetskvarteret i Bologna.

DSC_0190
På väg upp i de lutande tornet Torre Degli Asinelli. 100 meter högt och 498 trappsteg. Man får inte vara höjdrädd. Men utsikten var väl värd besväret!

DSC_0210DSC_0214DSC_0224

Utsikt över Piazza Maggiore med San Petronio till vänster. De höll dock på att restaurera kyrkan på utsidan, så de hade satt upp en ställning runt den.

DSC_0248

Torre Della Garisenda. Dessa torn är två av Bolognas främsta symboler.

DSC_0255

På väg ner.

DSC_0256DSC_0258

Här ser man verkligen att tornen lutar. Det ser nästan ut som att det ska välta!

DSC_0263DSC_0283

Redo för middag. I rena kläder då bagaget äntligen kom fram på onsdag eftermiddag!

DSC_0288

Det låg kyrkor i vart och vartannat kvarter när vi promenerade runt.
Imponerande byggnadsverk!

DSC_0300

Vinprovning på Olindo Faccioli. Cirka 400 vinsorter att välja mellan.

DSC_0304

Torsdag

DSC_0308

San Francesco kyrkan

DSC_0316

Vi promenerade vidare och hamnade vid en kyrka som vi inte hittade något namn på. Men den hade riktigt imponerande tak- och väggmålningar!

DSC_0336

DSC_0324DSC_0329DSC_0330DSC_0333

Kvällspromenaden innan middag ledde oss till San Domenico kyrkan. Här grundades dominikanerordern och här finns grundarens kvarlevor.

DSC_0352

DSC_0367

Otroligt vacker på insidan!

DSC_0357