Följ mig på Instagram: @helenwil

onsdag, mars 28, 2012

Första dagen i Bologna

Jag hann bara hem och vända och packa om väskan efter helgen i Stockholm innan det var dags att ta mannen med mig och åka till Bologna. Tobias var ledig och jag var ansvarig för att boka flyg och hotell. Han hade med andra ord inte aning om vart vi skulle! Vi lämnade Karlskrona på måndag eftermiddag och begav oss mot Göteborg. Under helgan hade han fått lite ledtrådar och kommit fram till fyra möjliga länder Frankrike, Spanien, Italien och Portugal. Som det kontrollfreak han är hade han därför läst på om allihopa! I bilen på väg upp fick han fler ledtrådar och kunde snabbt lista ut vilken stad vi skulle till. Planet gick vid 7 på tisdagsmorgonen, så vi lämnade hotellet klockan 4.30. Supertrött! Planen var att komma fram till Bologna i tid så att vi skulle få en ”extra” dag. Vid 11.30 var vi framme på flygplatsen och väntade på bagaget, som naturligtvis inte kom fram. Det börjar bli mer regel än undantag för vår del! Vi fick visa vilken sorts väska vi hade och tösen talade om för oss att bagaget var kvar i Bryssel och skulle komma vid 23 med det senare flyget. De skickade även med oss ett ”överlevnadskit” med bland annat en ren t-shirt i storlek xl, tandborte, schampoo och deodorant. Trist för oss då jag planerat en utekväll denna dag!

Vi tog oss till hotellet med taxi och det visade sig ligg mitt i ”staun”. Det tar cirka 10 min att gå till Piazza Maggiore som är mitt i de centrala delarna av Bolgna. Dagen spenderades med att gå varenda liten gata och gränd mellan hotellet och torget. Vi hann även prova på några av Italiens delikatesser. Lunchen bestod parmaskinka med mozzarella för min del och av bruchetta för Tobias till förrätt. Efter det åt jag risotto och Tobias åt skaldjurspasta. Med vitt vin till så klart!

Under eftermiddagen promenerade vi runt och passade på att köpa lite rena underkläder och en lite snyggare tröja till kvällen. Jag fick klara mig med baggy jeans och converse då bagaget inte kom fram. Vid 17 kom vi tillbaka till hotellet lagom trötta efter lite vin, och en massa promenerande. Vi tog det lite lugnt och slocknade i en halvtimme innan vi duschade och gav oss ut på staun igen. Vi frågade i receptionen efter bra restauranger, och fick lite tips. Till middag åt Tobias bresola och lasagne och jag på tortellinin med ost. Och så delade vi på en flaska vin. Efter middagen promenerade vi runt och provade på lite mysiga ställen som vi passerade. Vi gick även förbi en gelatteria och passade på att äta glass till efterrätt. Riktigt god och lagom krämig konsistens!

Det står inte mycket om Bologna i guideböcker, förutom att de har bra vin och mat. Enligt rekommendationerna bör man prova risotto, lasagne och pasta bolognese så klart! Vilket jag tycker att vi klarat av bra än så länge! Nu är det dags för oss att sova och vakna upp till en ny solig dag i Bologna. Förhoppningsvis med lite nya fräscha kläder att ha på sig!!

Update: Frukosten på hotellet är riktigt lyxig. Massa god skinka och olika korvar. Det fanns även yoghurt, frukt, diverse wienerbröd och frallor. Mums! Och bäst av allt, riktigt kaffe! Italienarna dricker bara espresso dagtid, de tycker man är konstig om man beställer kaffe med mjölk efter 12 på dagen.
Mätta och belåtna gick vi ner till receptionen för att hämta vårt bagage. Men tyvärr hade det inte kommit. Det ska tydligen komma i eftermiddag, så vi får klara oss en dag till i våra sunkiga kläder och flygbolagets illaluktande deodorant. Trist att sånt händer!

Vilken underbar helg!

Helgen har varit av toppklass i mina mått mätt. God mat, trevligt sällskap och hård träning. Vad mer kan men begära?? Helgen inleddes i fredags då jag, Cissi och Thess åkte mot Stockholm. Vi skulle spendera helgen hos Ulrica i Vällingby. På schemat stod body pump, step, styrka och spinning. Perfekt! Vi anlände till Stockholm vid 17 tiden och passade på att göra ett pitstop på budo fitness för att kolla utbudet. Jag hittade inget, men Thess shoppade loss! Väl framme hos Ulrica serverades det chilli och grönsaker. Riktigt gott måste jag säga. Vi blev sittande vid bordet fram till midnatt då vi alla var trötta och längtade efter sängen.

Lördagen inleddes med långfrukost i två timmar. Sedan var det dags för Ulrica att hålla pass på gymmet. Tyvärr var det fullt, men vi roade oss på bästa sätt i gymmet istället. Benen var det som fick sig en omgång idag (klicka här för upplägg). Sedan åkte vi hem och fick i oss lite lunch bestående av gårdagens reser. Lika gott idag! På eftermiddagen åkte Cissi in till stan och jag och Thess åkte till Fairing en snabbis. Jag hade beställt tillskott och passade på att hämta det när jag ändå var i närheten. Sedan fikade vi lite med kaffe och bars innan vi återvände till gymmet. Den här gången fick vi sällskap av min syster och vi genomförde ett riktigt svettigt step pass på 35 min. pust!

Efter det hade vi gjort oss välförtjänta av en god middag och ett glas vin. Detta intogs i gott sällskap med mycket skratt, som fortsatte framför tvn och gladiatorerna i sällskap av en key lime pie. Då jag är känslig mot ägg bytte jag ut den mot lite keso, hallonkesella och bär. Mumsigt och mättande!

På söndagen tog vi lite sovmorgon då vi tyvärr tappade en timme av dygnet(sommartid) efter frukosten var det åter igen dags för gymmet. Jag passade på att gå igenom lite övningar med Ulrica inför det kommande träningsschemat jag ska göra till henne. Sedan var det dag för helgens utmaning, 75 min spinningintervaller. Stel i benen sedan gårdagens benpass intalade jag mig att det skulle gå bra ändå. Vi värmde upp ordentlig och körer sedan intervaller hela passet igenom, 50 sek intensivt, 30 sek vila. Med undantag för två låtars vila i mitten. Efter ca 40 min åkte frukosten upp och ner i halsen på mig, det gick så långt att jag kollade mig omkring efter en papperskorg. Men det gick bra och efter det fick jag fokusera på pulsen, upp, ner upp ner osv. jag kände inte benen längre på grund av all mjölksyra, så det var bra att fortsätta trampa utan att reflektera. Asjobbigt, svettigt och superkul! Under resan hem sen stelnade benen mer och mer och vi såg ut som tre gamla tanter varje gång vi stannade för att gå på toa. Sjukt stel!

Men det var en perfekt helg på alla sätt och vis! Det är alltid kul att umgås med andra träningstokiga människor, som offrar en utekväll för att var pigg och glad på gymmet en söndag. Men som samtidigt inte bryr sig om man är trött i kroppen och stannar hemma och sover istället för att ta en morgonpromenad. Jag hoppas att detta kommer bli ett återkommande inslag, träningshelger i sällskap av jämlikar. Vad mer kan man önska!?!?

torsdag, mars 22, 2012

Tjejhelg!

Imorgon bär det äntligen av!
Vi är tre tjejer här nerifrån som ska åka upp till Stockholm och hälsa på en fjärde. Kul ska det bli! Det vi alla har gemensamt är träning. Så i helgen ska det tränas, ätas och pratas. Superkul! Vi fick planeringen skickad till oss av tjejen vi ska bo hos.

Lördagen startas med BodyPump alternativt gym. Efter det blir det lite mat och slapp i soffan samt för min del ett besök hos Fairing för att fylla på mina förråd. Eftermiddagen ska spenderas med lite stepintervaller och efter det ännu mer mat! Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda, men jag antar att det blir soffan och mys efter en intensiv dag!

Söndagen inleds med morgonpromenad för de som vill därefter våffelfrukost eftersom det är våffeldagen. När vi smält maten bär det av mot gymmet igen. Styrketräning och tabathaintervaller på spinningcykeln står på schemat. Intensivt och galet roligt kommer det att bli! Om alla pass genomförs återstår att se, men jag ser fram emot att spendera en hel helg med likasinnade!
Och det bästa av allt; Kurserna är avslutade så jag behöver inte ägna en tanke åt studierna!
Förra beställningen från Fairing!

lördag, mars 17, 2012

Det är mycket nu!

Denna vecka har jag haft tentavecka i skolan och därför planerade vi in en ”mellanvecka” i vårt träningsprogram. Det är dags för ett nytt upplägg, men jag valde att skjuta på det en vecka då jag inte hade tid till så mycket träning den här veckan. Därför passade vi på att köra övningar som vi inte gjort på ett tag när vi tränade. Vi lastade även på en hel del vikt och det var kul att se att vi båda hade blivit starkare! Måndagens pass bestod av rygg och tricep. Och jag kan villigt erkänna att jag hade grym träningsvärk i ryggen efter det. I like!
Tisagens träning bestod av gruppträning. Kettlebells och Kickbox. Superkul! Vi startade med 30 min kettlebells och var helt genomsvettiga efter. När det var dags för boxen kändes det att kosten inte varit på topp de senaste dagarna. Tentaplugg ställer till det ordentligt i rutinerna! Jag fastnar lätt i böckerna och glömmer bort att äta. Det var betydligt högre tempo på boxen den här veckan och i kombination med för lite mat orkade jag inte ge det där lilla extra som jag så gärna ville. Men vi kämpade på tills vi var helt slutkörda! Lyckades slå ihop handen med en annan kille så den är alldeles öm och svullen. Fick även en smäll på hakan så den var blå i några dagar!! Men det är smällar man får ta. Kul och jobbigt är det och när man är igång känner man inte att det gör ont.
Men som sagt, tentavecka har gjort att denna vecka har varit KATASTROF! På tok för lite mat, nästan ingen träning och alldeles för lite sömn! Men så får det bli ibland. Jag har prioriterat skolan och studierna, men nu är tentan skriven och uppsatsen klar. Dags att byta fokus till träningen igen. Fast om jag tänker efter så har jag ju fått in en del träning ändå. En normal person skulle nog säga att fyra pass på en vecka är bra, men med mina referenser är det ju ingenting! Tre dagars vila på rad gör att jag känner mig lat.
De flesta som studerar ställer ju till med tentafest efter en tentaperiod. Jag hoppas över det och passar på att jobba lite istället! Jag var planerad att jobba fyra kvällar, men på grund av sjukdom vart det lite omplanering i schemat så jag jobbar fyra nätter istället. Ska bli spännande att se om jag kommer ihåg vad som ska göras på nätterna. Det var ju några månader sedan jag gjorde det. Det kanske slutar med att jag yrar runt som en tok första natten och inte har koll på någonting!

måndag, mars 05, 2012

Träningsdagbok

Då var träningsdagboken startad! Jag ska försöka uppdatera den så gott jag kan. Är ni intresserade av vilka övningar jag använder och hur jag lägger upp träningen kan ni klicka HÄR!

Annars har det inte hänt så mycket sedan sist. Pluggat en hel del, tränat och jobbat helgen som var. Så kommer min vardag se ut i två veckor till. Tentorna närmar sig och en uppsats ska skrivas. Det är jobbigt i perioder att gå i skolan. Men det är fortfarande självvalt så det är bara att bita ihop. Om två veckor får jag sova igen och umgås med vänner, tills dess är det fullt fokus som gäller!

fredag, mars 02, 2012

60 års kalas och plugg

Ja, det är vad mina dagar har bestått av. Och en del träning så klart! Det börjar närma sig tentor, två veckor kvar idag… Ångesten har inte riktigt infunnit sig än. Känner mig förvånansvärt lugn den här gången. Jag hoppas att jag har så bra koll på läget som jag tror att jag har! Jobbar i helgen, men på måndag är det bara att stänga in sig och plugga så mycket som möjligt. Hej då sociala liv…

2012-02-26 10.21.07
Årjängs stolthet!

Förra helgen var vi i Årjäng då min svärfar fyllde 60. Tobias och hans syster fixade ett hejdundrande kalas som present. Hela helgen bestod av matlagning, dukning, bakning (jag stod för tårtorna) och städning. Men riktigt kul hade vi! En stor bonus var att mina föräldrar också var med på kalaset, så jag hann med att träffa dem en stund också!

image

Det nya träningsupplägget flyter på bra och vi har tagit oss igenom tre av fyra veckor. Efter det är det dags att lassa på mycket vikt och få reps. Är inte riktigt klar med hur upplägget kommer se ut i detalj, men det ligger i bakhuvudet och mognar! Får dock vänta till efter tentorna innan jag skriver ner det på papper.
Jag kommer även att börja föra träningsdagbok på kolozzeum forum så om ni är intresserade kan ni kika in där! Har dock inte börjat skriva än, men förhoppningsvis är jag igång till helgen! Mer info kommer då!

Passade även på att städa ur tomma burkar och påsar från tillskottshyllan. Nu är den sorterad och snygg igen! Allt får dock inte riktigt plats så det kanske är dags att köpa en ny hylla…

image