Följ mig på Instagram: @helenwil

fredag, augusti 26, 2011

Falun kommer alltid att vara hemma för mig...

Har spenderat veckan i Falun hos mamma och pappa, men idag har jag påbörjat resan söderut. Ska hälsa på Farmor i helgen och nu väntar vi på att maten ska bli klar.
Veckan har varit ganska lugn. Mamma och Pappa har jobbat och jag har tränat. Springturer i skogen (putsade rekordet på min gamla runda från 41 till 36 min) har varvats med gympass. Har haft sån träningsvärk i benen att jag vaknat på nätterna när jag vänt mig om! Och jag har kört ett hårt pass i favorit-benpressen. Ibland är det skönt med omväxling i träningen. Det enda som har saknats är sällskapet på träningen.
Jag har även varit en del hos Mormor och bara tagit det lugnt.

Det är först när man kommer hem som man inser hur mycket man saknar sin hemstad. I alla fall gör jag det! En hel sommar med jobb i Karlskrona har gjort att jag inte varit hem på länge.
Innan jag åkte kändes tre hela dagar som en evighet att vara hemma. Men idag när det var dags att åka kände jag hur jag drog ut på allt jag skulle göra mer och mer. Jag ville verkligen inte åka! Jag vet att det kommer kännas bättre när jag kommit hem och in i alla rutiner igen. Men idag kändes det inte bra och jag fällde några tårar när jag rullade ut ur Falun. Jag trivs väldigt bra i Karlskrona. Jag har lärt känna många nya vänner och det kommer nog bli lika jobbigt att flytta tillbaka till Falun när det är dags för det. Men  jag kommer nog alltid se Falun som mitt hem vart jag än bor!

Nu är maten klar, kyckling med rödbetor och fetaost. Mums!

lördag, augusti 20, 2011

Turist i min “egna” stad!

Syster har varit här på besök. I torsdags tog vi oss en promenad runt i Karlskrona och jag passade på att ta med mig kameran!
Jag har ju varit en del i Karlskrona innan jag flyttade hit så det har inte blivit av att jag har “turistat”. Men här kommer lite bilder från vår dag!

DSC_0294
Ett besök i Amiralitetskyrkan och Rosenbom var ett måste.

DSC_0300DSC_0303DSC_0309DSC_0313
Torget i Karlskrona.

DSC_0318

DSC_0321

Långlunch i solen på Café Greven. Supergod kycklingsallad åt vi!

Vi hann även med en hel del träning. Min syster visste nog inte vad hon gav sig in på när hon åkte ner till oss. Två träningspass om dan var hon inte van vid. Men vi hann med en del kvalitets tid också och det var kul att ses igen!

torsdag, augusti 11, 2011

Sjukling!

Helgen spenderades i Stockholm. Vi åkte upp i torsdags när jag slutade jobbet. På fredagen var det begravning. Det var första gången Tobias träffade min släkt på pappas sida. Trist att det bara är såna tillställningar man träffar släkten på. Helgen var i övrigt helt oplanerad när vi åkte upp och på fredagen skulle jag och Tobias bara gå ut och äta, det slutade med några glas vin i gamla stan. Mysigt. Lördagen spenderades med lite shopping. Vi bodde vid globen och tog tunnelbanan till centralen. In på NK för att köpa en klänning och sedan promenerade vi tillbaka. Vi tog en lunchpaus med en god vän på medborgarplatsen. Och vi lyckades undvika trängseln kring pridefestivalen helt. Varken jag eller Tobias var sugna på att trängas och titta på dem. På kvällen var vi hem till farmor och åt middag med mamma, pappa, syster och hennes kille. Trevligt och välbehövligt att få umgås med familjen. Har ju inte träffat dem på hela sommaren!

På söndagen hade Tobias planerat firande av vår bröllopsdag. Jag hade ingen aning om vart vi skulle när vi åkte iväg. Men vi hamnade på Mauritzbergs slott. Kvällen spenderades med fyrarätters middag, vin, biljardspel och en hel del skratt. Skönt att få komma bort och spendera lite kvalitets tid tillsammans!

Vi kom hem i tisdags och då var jag redo att träna igen efter fyra dagars vila. Men halsont och hosta satte stopp för det. Jag är fortfarande dålig och febrig, så träningen får vänta nån dag till. Lite ofrivillig vila. Men det kan nog behövas efter en intensiv vår och sommar. Kanske ett sätt för kroppen att säga till att den behöver extra vila. Bara att lyssna och kurera sig!
Passar på att fylla kroppen med vitaminer. Extra c-vitamin och multivitamin i form av Fairings Complete vitamin intas för att hjälpa immunförsvaret på traven!image