Följ mig på Instagram: @helenwil

fredag, juli 29, 2011

Finally here!

Äntligen har nya soffan kommit! Började jaga på dem redan förra veckan, utan resultat. men igår dök den upp. Och vi hade betalat extra för hemkörning och uppbärning. Ingen av oss hade lust att bära soffan uppför fyra trappor!

DSC_0317

Vi fick plocka in gästsängen och ha som soffa då vi skickade iväg den gamla soffan innan den nya hade kommit!

När vi var i Skövde och hälsade på några kompisar bestämde vi oss för att vi skulle köpa ny soffa. de hade köpt ny soffa till sin lägenhet och vi har funderat ett tag på att köpa en större som passar bättre i lägenheten, men inte varit sugna på att lägga ut pengar på en. När vi kom hem var det rea på mio så det passade perfekt! Vi hade även planerat att åka till USA två veckor i sommar, men det vart inget då jag valde att jobba hela sommaren istället. Vi bokade då en weekend i Rom, men fick boka av den på grund av dödsfall inom familjen. Vi kom då fram till att det inte var meningen att vi skulle åka någonstans i sommar så vi köpte en soffa istället.
Igår kom den alltså hit! Och fint blev det! Nu är det bara soffbordet so fattas. Vi köpte ett bord för 200 via blocket som vi hämtade igår. Idag har Tobias slipat och vitlaserat det och det står i källaren och torkar. Fint blir det!
DSC_0324

Ny soffan!

Annars har vi inte gjort så mycket mer. Jag har jobbat en hel del och spenderat en herrans massa timmar på gymmet. Träningen gå bra och jag känner mig stark, men jag känner mig svullen. Efter nästan ett år av diet och strävan nedåt i vikt ska jag nu gå uppåt igen och bygga mer muskler. Det är ganska mentalt påfrestande att känna formen försvinna. Den som jag så länge kämpat med. Men jag får ta det långsamt och vänja mig vid att vara lite rundare i några månader! Om inte annat så är det ju väldigt gott att äta precis det man vill!

torsdag, juli 21, 2011

En perfekt dag!

Första dagen på dryga tre veckor som jag inte hade något planerat. De senaste veckorna har fyllts med jobb och de lediga dagarna med besök hos vänner. Kändes skönt igår när jag gick och la mig att inte ha något planerat! Och det blev en superbra dag! Det enda som saknas är Tobias! (han är i Borlänge och hjälper några vänner att lägga tak)

Dagen började med att Therese ringde och frågade om jag vill äta frukost med henne och Cissi. Hoppade i kläderna och vart upphämtad 15 minuter senare. En härlig frukostbuffé dukades fram hemma hos henne och vi satt i soffan och myste och pratade strunt ett bra tag! Vi hade även planer på att paddla om det var bra väder. Det blåste lite, men vi gav oss iväg ändå. Först gången jag paddlade kajak! Har paddlat lite kanot innan på sjöar och en hel del roddbåt. Men aldrig kajak. Vi gav oss iväg och vinden tilltog lite efter halva tiden. Jag hade lite problem med att styra den där jäkla båten och drev iväg några gånger. Fick paddla som en tok för att komma åt rätt håll igen! Att det blåste och var lite vågor gjorde mig inget, ju jobbigare desto bättre! Lagom trött i rygg och baksida axel åkte vi hem och åt lunch. Jag orkade inte laga mat så jag köpte grillad kyckling och gjorde en sallad till. Mums! Vid 15 mötte jag upp Therese på gymmet för ett axelpass. Superbra och jobbigt pass! Trötta och nöjda satte vi oss i receptionen och fikade med Cissi som jobbade.
Nu ligger jag på soffan och slappar. Har ätit fluffat vaniljprotein med kardemumma, banan och varma hallon. ska snart duscha och fixa till mig för att äta middag med Ann och Erik på stan.
Min oplanerade dag fylldes av roliga saker och trevliga vänners sällskap! En perfekt dag helt enkelt, det enda som saknas är mannen min!

För övrigt har denna veckas träning gått super! Jag känner mig stark på gymmet och kan lassa på mycket vikt. Jag har fått bra kontakt och känt mig trött efter varje pass. Me like!
Igår tog jag mig även ut på ett intervallpass med Johanna. Satan vad den fröken springer fort! Fem intervaller uppför Bryggarebeget klarade vi av. Med uppvärmning och nedvarvning vart det 10 km totalt och jag var helt slut när jag kom hem! Vi kom överens om att göra detta igen, jag ser till att hon kommet ut och hon fungerar som draghjälp uppför. Toppen!

Känner mig för tillfället förbaskat nöjd med tillvaron!

DSC_3816

Foto: Anna Blomdahl

lördag, juli 09, 2011

Bänkat mig själv!

Mötte upp ann på gymmet i fredags för ett bröst-pass. Var där lite tidigare och körde lite baksida lår. Tyckte att jag fick dålig kontakt och var inte alls på bra humör när hon kom. Vi bestämde oss för att köra ett astungt pass. Rekord skulle slås! Så vi började med lätta vikter och jobbad oss uppåt. Vi klarade båda av att göra 2x6 reps på vår egen kroppsvikt. Gött! Det vart väldigt mång set bänkpress, så jag avslutade med att köra lite flyes på slutet. Vi provade även lite olika tekniker för att orka mer i bänkpressen. Kände mig lagom trött när jag gick hem och var nöjd med passet. Men idag känns det kan jag lova! både i baksida lår och bröst. Och att dammsuga en hel restaurang med träningsvärk i bröstet gör att man får kramp i axlarna! Att sedan avsluta med att skiva gurka och tomat med en mandolin till 160 frukostgäster… ville bara låta armarna hänga rakt ner och inte röra mig tillslut! hehe, så kan det gå! hoppas bara att det ger de resultat jag vill ha!

Nu är det dags att fixa till sig. Grillfest hos Mari och jobb inatt står på schemat!

fredag, juli 08, 2011

Västkusten tur och retur!

Helgen som var spenderade jag och Tobias på olika håll. Han åkte var i Årjäng på 30-års kalas och jag var kvar här nere i Karlskrona för att tävla i finalen i fitness five.

Finalen gick av stapeln i lördags. Efter tråkiga nyheter hemifrån på fredagen hade jag laddat med 4 timmars sömn och ett halvt dagsbehov av mat. Kände mig inte så sugen på att åka iväg när klockan ringde vid sex på lördag morgon. Men jag packade in mig med resten av sällskapen och vi begav oss mot Åhus. när vi kom fram var det kallt och molnigt och regnet hängde i luften. Det kändes som 100% luftfuktighet och allt var klibbigt. vi vägde in oss vid 9 och började sedan ladda med mat. Ingen av oss tre som skulle tävla var särskilt taggade och jag ville bara packa ihop mina saker och åka hem… men det vara bar att bita ihop och börja värma upp. När tävlingen kom igång taggade jag till och i takt med att vädret vart bättre så steg även mitt humör! Vid lunch var det strålande sol och tävlingsnerverna hade vaknat till liv! Dagen var superrolig med gott tävlingssällskap och trevliga vänner som kom och hejade på! Att jag sedan kom sist kändes som att det kvittade. Jag hade ju tagit mig till final och jag förbättrade dessutom mitt kval-resultat! Nu är det bara att träna och komma tillbaka ännu bättre nästa år! Dagen avslutades med en oxfilé och kantarellstuvning. Mumma!!

Tobias kom hem på söndag natt och det var väldigt skönt att ha honom hemma igen. Dock var jag lite avundsjuk på att han fått träffa gudsonen med familj och bästa vännen med familj. När jag fick höra att de skulle spendera en vecka på Resö, på västkusten vid Grebbestad kom jag med förslaget att vi också skulle åka dit. Idén gick hem hos Tobias och vi bjöd in oss själva! När jag slutade vid 7 i onsdags morse kom Tobias och hämtade mig. Jag sov sedan i bilen på väg upp och eftermiddagen spenderades med två trotsiga med underbara treåringar! Bad, vattenkrig, krabbfiske, en joggingtur och en del kortspel avverkades innan det var sovdags. En intensiv men väldigt rolig dag! Torsdagen spenderades i bilen. Vi åkte och kollade på familjen Wilhelmssons gamla sommarstuga, mysig! Sen tog vi oss en promenad i Grebbestad. Mysigt var det, men jag måste erkänna att jag hellre spenderar några dagar i fjällen än på kusten. Finner inte riktigt tjusningen med havet… Vi gav oss av i tid för att hinna träna när vi kom hem. Men efter bilkö 1,5 timma i Göteborg insåg vi att vi inte skulle hinna, en extra vilodag helt enkelt. Vi myste framför tvn istället!DSC_0274

Tobias med bästaste gudsonen!

DSC_0282
En ful fisk på kroken Blinkar

DSC_0288
Tobias har fått tag i en leksak!DSC_0294
Som han senare fick användning av när syrran valde att starta vattenkrig mot honom. Hon vart blötast!

DSC_0289
I denna mysiga stuga sov jag och Tobias.

DSC_0299DSC_0300DSC_0321
Krabbfiske. De stora pojkarna höll ut längre än de små!

DSC_0328DSC_0364DSC_0331DSC_0338DSC_0345DSC_0339DSC_0349DSC_0358
Krabbrace!!

DSC_0405

På torsdag morgon när vi skulle städa ur stugorna var pojkarna framme och snodde godispåsen. De satt för sig själva på trappen och åt bilar. Så här glada var de då!