Följ mig på Instagram: @helenwil

torsdag, december 31, 2009

Tack för i år!

Ja, då var snart det här året till ända. Jag ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar ;) klyschigt va!? Året som kommer ser fortfarande ovisst ut. jobba eller plugga. bo kvar i Falun eller flytta. Tävla eller inte.... många frågor som inte har något svar än. Ser dock fram emot det hur det än blir!

Julen har bara sprungit förbi! skönt att få vara lite ledig och slappna av, men det gick ju så fort! Julafton var trevlig med bra klappar (bla ny mobil, tårtfat och presentkort) och trevligt sällskap. Mycket mat och godis stoppade jag i mig också! tyvärr blev svägerskan sjuk, så hon kunde inte vara med. Trist!IMG_0263

Spanar efter Jultomten

IMG_0233

Gudsonen fick en trimmer i julklapp!!

I veckan har jag jobbat några dagar och nu är jag ledig igen, som de flesta andra! I veckan har det varit –25 grader ute, omänskligt! Har köpt nya skor, ny jacka och nya vantar för att inte frysa. Men nu verkar det som att det värsta är över, bara – 6 grader idag!

Nyår ska firas i Borlänge med bästa kompisen och en del folk från Stockholm. Just nu har vi en lite bäbis med föräldrar på besök. Gud så söt!

Träningen flyter också på bra, styrka varvas med intervallträning. Har nästa alltid ont någonstans. Blåsor och träningsvärk hör till vardagen! Kul är det iaf!

IMG_0296

Vår grymma pepparkaksborg!!

onsdag, december 23, 2009

Hos svärföräldrarna!

Nu befinner vi oss i Årjäng hos svärföräldrarna. Mysigt! Jobbade måndag och tisdag. Hann även med lite träning , julpynt och godisbak! Tyvärr hann vi inte klart med borgen, så den får vi garnera till helgen när vi kommer hem igen!!

IMG_0211












Vår fina julgran!

Tobias var och tatuerade sig igår. Väldigt snygg vart den!! Men det tar nog ett tag för mig att vänja mig vid den.

IMG_0218IMG_0220

Igår efter jobbet begav vi oss till Årjäng. Sov en bit av vägen, som vanligt, så det gick fort att åka hit! Nu vänta några dagar av god mat, trevligt sällskap och mycket sömn. LOVELY!

Dagen idag startades med en skön promenad. Är fortfarande stel i framsida lår och har ont i vänster höftböjare, så det blev en lugn promenad. Benen får vila sig nån vecka till så att de får återhämta sig ordentligt. Efter promenaden var det frukost med finbesök. Svägerskan hennes gubbe och gudsonen kom hit! Hembakt bröd och kaffe stoppade vi i oss och många skratt blev det! Väldigt trevligt! Nu sak jag snar bege mig till gymmet och träna lite. Har inte bestämt vad, men jag måste göra av med lite energi då det ska firas lilla julafton med grannarna ikväll. Mycket mat blir det!

IMG_0217

Julgrupp till svärföräldrarna

IMG_0215

En glad make och världen sötaste gudson!!

söndag, december 20, 2009

Husbygge och varm choklad!

Eller jag kanske ska kalla det för borg!!

Idag har godiset paketerats, eller hälften av det iaf. Sen tröttnade jag och åkte till gymmet. Rygg och triceps på förmiddagen och ett box pass på eftermiddagen.
Kommer ha gött med träningsvärk imorgon!!

Mysig middag med Tobias. Trevlig med sällskap på söndag kväll med vetskapen om att han kommer vara hemma imorgon!! Inge mer jobb för ens efter nyår! I LIKE!

Granen har vi plockat fram också. Plast. Det är bättre än ingenting när man är allergisk! Imorgon ska vi klä den och pynta med tomtar för på tisdag åker vi till Årjäng! Mys!

Nu på kvällen har vi pusslat ihop vårt pepparkakshus, som man nog kan kalla för borg. Men florsockret tog slut, så vi får garnera det imorgon. Nonstop och färg ska dit, lite bomull och snöpuder. Kommer bli det finaste huset (borgen) i stan!IMG_0206
Hopsatt men inte garnerat!

Nu sitter vi framför tvn med varm choklad och lite stand up comedy. Snart dags för sängen för jag ska ju jobba imorgon. Segt när jag vet att Tobias är hemma…

lördag, december 19, 2009

Julstök.

Idag har det varit full fart här hemma. Klockan ringde vid 8 och jag packade bilen full med tidningar och tomglas som skulle till återvinningen. I med lite frukost och iväg till gymmet. En timmes spinning blev det. Fortfarande ganska seg i benen, men det gick bra. Hoppas jag klara mig från sendrag inatt bara!
Resten av dagen har vi städat, julpyntat och bakat. Pepparkaks/apelsin cheesecake, knäck, kola, ischoklad, tryffel, pepparkakor och radiokaka. Mumsigt värre!! Det mesta ska dock packas ned och delas mellan mina föräldrar och Tobias föräldrar.  Ingen idé att ha det kvar här, för då blir det inte uppätet!

Vi har även hunnit med att bjuda på fika. Mamma, pappa, mormor och bästa kompisen var här. De fick smaka det godis som var klart och det fick godkänt! Nu tittar vi på Pirates of the caribbean och halvsover. Ganska trött efter den sockerchock min kropp fått idag! Imorgon ät det gym och bra mat som gäller, annars skulle jag nog lätt kunna lägga på mig 10 kg under jul ;)

Nu ska vi mysa lite till innan det är dags att sova.

Imorgon ska vi dammsuga, klä granen och sätta ihop pepparkakshuset! (eller borgen blir det nog)

bak 5

Huset som jag gjorde när vi firade jul i San Diego.

torsdag, december 17, 2009

Trötta ben

Träningen för överkroppen flyter på bra. Benen är däremot trötta och slitna. Har vaknat flera nätter i rad av sendrag i hålfot, vad och lår. Ont satan!! Har kännt mig stel och svullen i benen. så benträningen får vänta. Har blivit några promenader och ett body combat pass på gymmet. Men styrketräningen får vänta. Är nog slitna efter dieten och så tror jag att mineralbalansen i kroppen inte är som den ska. Får ta det lugnt nån vecka och hoppas att det blir bättre!

I helgen är det dags för julbak! Pepparkakor och hus ska bakas. Samt knäck, kola, ischoklad och tryffel! Mums! Allt ska dock inte ätas själv. Vi ska ju fira jul i Årjäng hos svärföräldrarna och det brukar vara jag som får fixa godiset. Så det mesta ska packas med dit!

Längtar verkligen! Julstämningan börjar infinna sig, snön och kylan har kommit och jag har börjat småpynta lite här hemma! Fredag imorgon och nästa vecka jobbar jag bara två dagar. ska bli skönt att få sova ut ordentligt och bli ompysslad i Årjäng. Längtar!

Nu ska jag sova!!

söndag, december 13, 2009

Kul...

surfade runt lite på bloggar på de som var med i tävlingen. Hittade Anna som "campade" bredvid mig backstage. Där dök min rumpa upp i bakgrunden på hennes bilder!!
http://blogg.annagren.se/

lördag, december 12, 2009

Kalas!

Idag har nog varit den värsta dagen sen tävlingen, sett till kaloriintag. Scones med messmör till  frukost, lunch och fika hos farmor och farfar, en andra fika med Alexandra och plockmat till middag. Nu är det förfest med vin och bubbel!! Det vart ju ingen utgång i Göteborg, så jag passar på nu. Är i Stockholm och hälsar på min syster. Trevligt att träffa henne!!

Nu ska vi vidare till nästa förfest och sedan vet jag inte vart vi tar vägen. Det får kvällen utvisa!!

Måste även passa på att tacka Alex för en trevlig pratstund! Mycket muskel och tränings snack!! Kul att träffa nån som har samma intresse och verkligen connectar med! Hoppas det blir fler trevliga pratstunder och även ett och annat träningspass!

Nu ska vi ut och göra stan!!!!

torsdag, december 10, 2009

Tack!

Stort tack till alla som hjälp till på ett eller annat sätt inför tävlingen!

Tack till Marita som sydde mina bikinisar, tack till mamma som hjälpte till med de sista justeringarna!

Tack till Evalinda för att du stått ut med alla frågor som dykt upp i panik de sista veckorna. Och även för att du följde med och hjälpte till med smink, hår och färg, samt för att du stöttade mig under tävlingen. Tack var dig kunde jag stråla på scen!!
Tack även till Claes som var med och såg till att färgen var “flawless” när jag skulle gå ut på scen.

P1030027

Tack till min familj och vänner som stått ut med mig och peppat mig de dagar energin inte har räckt till.

Tack till min älskade Tobias som har fått ta alla mina aggressioner och stöttat mig även fast jag varit en riktig bitch ibland!

P1020950

Hela min klass i första ronden.

IMG_0481

Jag står i mitten med 113.

P1020963

Jag i mitten igen.

P1020989

Jag har mörkblå baddräkt, tvåa från vänster.

P1020999

Jag är tvåa från höger, nr 113.

P1030013

Jag och Jens, en barndomsvän!

IMG_0697

Final!!
Anna Lübeck som vann står till vänster om mig.

P1030015

En glad Helen mellan rond 2 och rond 3!

P1030029

På väg till hotellrummet efter tävlingen.

Nu kämpar jag vidare mot nästa mål, vad det blir är dock inte bestämt än. Mer massa vill jag lägga på mig innan jag tävlar igen. för det kommer jag definitivt att göra!!

onsdag, december 09, 2009

Back on track

Tillbaka i gymmet idag. Skönt att få komma igång igen. Känner mig ganska uppsvälld och vätskig. Igår var jag på personalfest och åt massa gott! Förrätt med gustafskorv och tunnbröd. Oxfilé potatisgratäng och gräddsås till huvudrätt och fruktsallad till efterrätt. Mums!! Passade även på att äte lite chips och nötter. Blev dock alldeles för mycket mat och magen stod rakt ut! Åkte hem ganska tidigt för jag känner mig ganska sliten, både i huvudet och kroppen.

Mycket att göra på jobbet nu. Massor som ska hinnas med inna jul, så dagarna bara flyger förbi!

Det vart iallafall rygg och triceps som fick sig en omgång idag. Körde lite tyngre än vad jag är van vid. Och jäklar vilken pump jag fick!! Mer kolhydrater än vad kroppen är van vid gör susen för träningen!! Superkul!! Är dock fortfarande trött och sliten i benen. Fick mjölksyra av att trampa på spinningcykeln som uppvärmning!

Nu har jag torkat bort brunfärg från allt som var med på tävlingen. Skor, hårartiklar, smink, smycken mm. Skitigt var det!! Men kläderna åker nog in i maskin igen. De är fortfarande bruna!
Har även lagat matlådor till resten av veckan. Vanemänniska som jag är så fortsätter jag med det ett tag till. Skönt att slippa fundera vad man ska äta till lunch och bara gå och hämta lådan när det är dags för mat!

Nu är det mys i soffan med lite nötter och julmust!! Mums!!

måndag, december 07, 2009

Vad hände egentligen?!?

Har nog inte fattat än hur det gick i helgen. Jag som satt i publiken för ett år sedan och var imponerad av de som stod på scen. Nu har jag plötsligt gjort det själv och dessutom kammat hem en 3:e plats!!
Lördagen inleddes vid 8. Då kom Evalinda och hjälpte mig bli fin! Superduktig är hon och jag blev supernöjd med förvandlingen!!

Redo att gå till tävlingen!

När vi väl kom till backstage så infann sig ett lugn hos mig. Jag hade världens bästa stöd i Claes och Evalinda. Behövde inte fundera så mycket själv, bara stå där och bli målad och tillpiffad!!

Finputsning innan jag ska upp på scen!


Trodde att jag skulle bli nervös när det var dags att gå upp på scen, men när de ropade upp mitt namn så blev jag bara stolt! Jag sträckte på mig lite extra och gick ut med huvudet högt, nöjd med vad jag presterat. Det var nog därför jag inte var nervös, för att jag kände mig nöjd med formen. Nöjd med vetskapen att jag gjort mitt bästa!

Pumpar upp inför finalronden



Världens bästa coach!

Söndagen åt vi en god hotellfrukost innan jag tog mig en sväng på mässan. Mingel och lite shopping hann jag med. Sedan promenerade jag och Tobias en sväng på stan. Skönt att få lite kvalitets tid med honom. det har inte blivit så mycket av det på sistone. Vi åt lunch på en mysig italiensk restaurang och jag åt pasta med oxfilé. Mums!! Sedan promenerade vi tillbaka till hotellet och mötte upp Evalinda som jobbat på mässan hela dagen.

Jag fick säga hejdå till Tobias som ska en sväng till Singapore innan han kommer hem på julledigt. Snart får jag ha honom hemma länge!!! Det ska bli skönt!

Kroppen känns för övrigt väldigt svullen. Träningsvärk i benen och de viker sig när jag går nerför. Men det kommer nog stabilisera sig när jag kommer igång med träningen igen!

Nu ska jag sova, imorgon är det julfest med jobbet, så träningen får vänta en dag till ;)

söndag, december 06, 2009

Min fina tallrik!


3:a!!!

Oj, vad kul!! Det här vill jag göra om!! en tredje plats kammade jag hem!

Har precis kommit hem efter en brakmiddag på Hard Rock. ska sova efter en lång och händelserik dag. Trist att den sprang förbi så fort bara!!
Lite bilder från idag!!



Finalronden.

En stolt 3:a!

Världens bästa coach! Ett stort TACK til dig Evalinda!

lördag, december 05, 2009

The big day...

Så var det äntligen dags. Idag ska jag upp på scen och stråla!!!
Förväntansfull, nervös och törstig... håll alla tummar ni har för att jag inte ska trilla omkull i mina klackar!!
Nu är det dags för smink och hår!
Gårdagens kolhydratsladdning:



Och gårdagsformen :)