Följ mig på Instagram: @helenwil

fredag, oktober 30, 2009

smärtfri!!

Idag är träningsvärken i benen borta. Kunde pina på bra imrose på promenaden. Passar bra för imorgon är det dags för nästa intervall pass!! Har dock fortfarande ont i foten/stortån. Ska smörja med zon igen och hoppas att det går över.

Idag har varit en riktigt lång och seg dag. Tröttare än tröttast och ingen energi!! Funderade på att strunta i gymmet idag. Första gången som jag funderade på om jag verkligen orkar med det här. Men jag bet ihop och genomförde mitt pass. Dock vart det ingen cardio efter utan det fick bli en promenad hem istället. så trött att jag hade lust att bara lägga mig ner och inte gå en meter till!!
Men nu när jag är hemma och har fått i mig lite mat så har energin kommit tillbaka lite. Och med den motivationen! Nu har mer än halva dieten gått, nedräkning till målet!! Finns inte en chans att jag ger upp nu. Bara att bita ihop och kämpa på!!

Nu sitter jag och väntar på Tobias. Han borde dyka upp när som helst. Han ska vara hemma en hel vecka nu!! Mysigt!! Så kramar och Idol blir det innan det är dags för sängen och välbehövlig sovmorgon imorgon!!

torsdag, oktober 29, 2009

Smärta...

Med ett ord kan jag beskriva de senaste dagarnas promenader. Smärta! Jag har sån grym träningsvärk i rumpan och skenbenen. Att gå uppför känns bra, att gå på plant underlag går an. Men när jag ska gå nerför ser det ut som att jag har skitit på mig. riktigt stapplar mig fram!! Väntar på att det ska bli bättre så att jag kan gå ut och köra ett till intervallpass. Jag är även alldeles öm och blå på ryggen efter massagen. Öm, stel och ont. Men det är ju för en bra sak och jag känner mig skönt avslappnad trots ömhet.

Igår hade jag ett par stövletter på mig, när jag var ute och gick på lunchen kände jag hur det högg till i stortån/mellanfoten. Det gjorde bara ondare och ondare hela dan och imorse när jag vaknade var jag jätte öm och svullen. haltade mig ut på promenad efter att ha smörjt in mig med zon och linement. Känns bättre nu så jag hoppas det försvinner snart!

Efter promenaden fick jag mig en överaskning. Gick ut till bilen och skulle starta den och skrapa rutorna. Sätter i nyckeln och vrider om, biljäveln startar inte!!! Svinsur vart jag!! Packade på mig mina väskor och började knata istället.
Blöt i håret så det frös och nerför hela vägen vilket gjorde svinont i benen. Arg var jag när jag kom fram.
Såg fram emot en kopp kaffe och lite värme. Tills jag insåg att kaffe inte är gott utan mjölk så det blev stående på mitt skrivbord hela dan.
Har varit hopplöst trött idag och tuggat så mycket tuggummi att jag har ont i käkarna! imorgon får det bli saft istället ;)

Positivt för dagen var att jag noterade en ny lägsta vikt, nästan 4.5 kg har jag skalat av! Super!
Nu blir det te och mys innan jag ska sova!

onsdag, oktober 28, 2009

Vila

Inget gym idag. Härligt.
Har fyllt på med kolhydrater också. Gott!
Slutade tidigare på jobbet idag för att få massage. aj aj aj säger jag bara!!! Kommer nog vara öm i ryggen imorgon. Men det var välbehövligt!! Fick även däcket fixat av en super snäll kompis, så nu har jag fyra vinterdäck på igen. Super!!

Har även shoppat lite idag. Fixat lite grejer till halloween och köpt nya skor till tävlingen. Med ännu högre klack ;). Hittade även ett par jeans för halva priset. De flesta av min byxor är ju för stora, så jag tyckte jag var värd ett par nya!

Nu sitter jag lagomt seg i soffan med en kopp te och tittar på efterlyst. ska snart äta sista målet innan det är dags att sova. Imorgon är det full fart igen!!

måndag, oktober 26, 2009

HIT

Promenad imorse som vanligt, sov dåligt så jag var ganska trött. Morgonen fortsatte som vanligt med alla morgonbestyr. Satte mig i bilen och åkte mot jobbet. Halvvägs märker jag att bilen drar väldigt åt vänster och det låter konstigt. Kör in till sidan av vägen och stannar. Punktering!! Drygt. Fick ringa mamma som kom och skjutsade mig sista biten.

Höll på att somna under eftermiddagen på jobbet. Kändes som min energi vad nere vid fotknölarna under eftermiddagen! Men efter lite justeringar i dieten laddade jag med kolhydrater innan träningen och energinivåerna steg! efter jobbet var jag till gymmet och tog mig igenom ett super bra axel/bröst pass. sen kom pappa och hjälpte mig byta därck. Snällt!!

Hem och budade lite på kostym till halloween. Vet inte vad jag vill klä ut mig till.
sen svidade jag om och gav mig ut i regnet. 25 min HIT träning (intervaller) stod på schemat. Det var grymt kul och tiden flög förbi. Det kommer garanterat bli fler såna pass!! Nu sitter jag här med stela ben och trötta ögon och ska bege mig mot sängen.

söndag, oktober 25, 2009

trötter...

det börjar kännas i kroppen nu. Det kryper och småkrampar i benen efter träningen. Och jag längtar efter mer mat!!
Vikten går nedåt och jag kommer att nå målet om inget oförutsett händer. Super!!

Fredag natt sov jag hos mormor. hon har brutit armen och behöver hjälp med diverse sysslor. Trevlig att träffa henne lite! Fick även ett telefonsamtal av Tobias på fredagen. De hade förtöjt och han skulle komma hem!!! Gud vad glad jag blev!! Lyckorus hela dan!!

På lördgen vart det en promenad och yoga innan jag åkte och fixade naglarna. Storhandlade och åkte hem till mormor igen. Kvällen spenderades i soffan, med lite för myckat nötter och mys med Tobias. Lovely!!

Idag har vi inte gjort så mycket. Bjudit några vänner på fika och gjort matlådor. Suget efter kolhydrater har varit stort idag. Tobias har ätit äggmackor och jag har bara velat kasta mig över dem. Lääängtar efter bröd!!! Men nu är det bara att bita ihop. 6 veckor kvar... det är ingenting!! För att stilla mitt sug så bakade jag bullar. Kanelbullar med äpple i. Ska ta med mig och äta efter tävlingen. Mums!!

Längtar tills jag får sätta tänderna i dessa!!
Höjdpunkten idag var dock att prata med Michelle!!! Skype är super!! Vi snackade massa skit och diskuterade min diet och träning. Skönt att ha nån att bolla tankar med. Vi har lagt om maten lite och lagt till två intervallpass i veckan. Pjuh, det kommer att bli jobbigt! Men det är bara att bita ihop 20 min och trampa på! Ser fram emot det, även fast det verkar extremt jobbigt!


Nu är det dusch och mat innan jag ska sova...

onsdag, oktober 21, 2009

jobbigt...

Har varit en tung dag idag... Inte fysiskt, men mina tankar har varit på annat håll...
skippade gymmet och tog mig en promenad istället. Gick hem till mormor och fikade lite...
Ta hand om era nära och kära!

tisdag, oktober 20, 2009

Energi!!

Ibland undrar jag vart all energi kommer ifrån!
Var jättetrött på jobbet. fick kämpa mig igenom dagen, som för övrigt kändes som den var 20 timmar lång! Men sen bar det av till gymmet. När jag satte mig på cykeln och började trampa igång benen kände jag att det skulle bli ett bra pass.
Grymt mycket mjölsyra i mina små axlar! Och högt tempo igenom cardion efter! Super!! Tänk vad man kan trampa på med lite musik i öronen!!
Nu är matlådorna fixade. Fisk och grönsaker är redo och jag ska snart äta mitt sista mål. Sen är det dags för sängen! Längtar till imorgon, då är det höjning och jag får fylla på förråden med kolhydrater! mums!

På jobbet vid fikat får jag ofta frågan om jag inte vill ha bullar, kakor etc. Men konstigt nog är jag inte alls sugen på sötsaker. Mer mat står högre på min lista! Tänk att bara få äta massor av klyftpotatis. Det längtar jag efter! Att kunna äta tills jag känner mig nöjd, inte efter att få äta massa godis!!
Men att varje dag se att det händer något på kroppen, att se hur formen sakta men säkert blir bättre och bättre motiverar mig till att fortsätta! Jag vet att det kommer att vara värt det när jag väl står där på scen. Tanken att ge upp har inte ens slagit mig!
Nu är det dags att sova, imorgon är en ny dag. och en dag närmare målet!

måndag, oktober 19, 2009

Matlagningsprogram på diet...

Varför börjar jag alltid lusläsa tv tablån efter matlagningsprogram när jag går på diet? Sitter och stirrar på tvn och bara längtar tills jag får laga allt gott!! Men sen när jag inte går på diet är jag inte sugen på alla konstiga saker de lagar.
Rachel Ray är ett favorit program. Hennes mat och bak ser alltid sååååå god ut. Vill bara kasta mig över allt!!
Blir sugen på att baka hela tiden också. Gjorde en toscakaka med äpple och kanel hos mamma och pappa igår. Guuuud vad gott det luktade!!! Men jag tror lukten stillar suget lite, för jag var inte alls sugen på att smaka när det var klart.
till helgen är jag ensam hemma. Då ska jag fixa naglarna, simma och baka bullar. en sort med äpple och en sort med kardemumma. Sen ska jag frysa in det och äta efter tävlingen. Mumma!!

Träningen idag gick bra. Fick bra kontakt med hamstrings och hade energi genom hela passet. Sen var det dags för cardio och då var energin slut. Tvingade mig igenom 30 min, men höll lite lägre tempo än vanligt. När jag sedan klev av bandet kände jag mig helt yr. det var jättejobbigt att gå till bilen och åka hem! Var dessutom tvungen att lasta ur sommardäcken ur skuffen. Då var det tur att det inte var nån i närheten, för då hade denne fått sig en rejäl utskällning!!
Kastade mig över min kycklingsallad som stod i kylen och väntade. Gudomligt gott!!

Funderar på vad jag vill äta efter tävlingen. Vi ska gå ut på restaurang då. Men jag kan inte komma på nåt speciellt som jag vill ha. Messmör vill jag ha. Men det kan man ju inte äta på restaurang. Och grönsaker med cashewnöts dipp...

Nä, nu ska jag ägan mig åt tvn innan det är dags att sova!

söndag, oktober 18, 2009

trötter...

Varför finns det inget bra att titta på en söndag kväll? Sitter och halvsover och funderar på att gå och sova. Måste pilla i mig sista målet mat först bara.
Annars går dagarna framåt, tänker inte så mycket. Bara gör. Går, jobbar, tränar äter sover.

Förra helgen var vi som sagt i Stockholm. Utbildning hela lördag och söndag. Orkade bara titta på fotbollen i lördags innan jag somnade.

Den här helgen hade jag sett fram emot att få mysa med Tobias. Länge sen vi hade en hel helg utan nåt planerat. Men i Fredags när han var på väg hem så fick han ett samtal, de skulle kasta loss och ut på uppdrag igen på söndagen. Så han hann bara hem och vända innan han åkte igen. 8-11 dagar ska han vara borta. så nästa helg blir jag också ensam hemma. ska nog ställa till med storstädning och bullbak då. Se till att få lite ordning här hemma!

Träningen flyter på och vikten går nedåt. Formen kommer smygande sakta men säkert. Ska bli spännande att se slutresultatet!

onsdag, oktober 07, 2009

som ett utsketet äpple...

så känner jag mig idag!
Trött av för lite sömn.
Men idag har jag fyllt på med kolhydrater så förhoppningsvis kommer jag vara piggare imorgon. Då sak jag jobba, träna, fixa matlådor till helgen, packa och hälsa på mormor. Busy day!
Skulle behövt en ledig helg, men vi ska till Stockholm. Utbildning med AFS. ska bli kul och intressant, men det hade passat bättre om nån vecka. Aja. får längta till nästa helg istället.
Nu hägrar sängen!
sov gott!

måndag, oktober 05, 2009

En händelserik helg!

I fredags packade jag in mig i bilen tilsammans med Evalinda för att åka till Västerås. På invägninge blev jag presenterad för en massa folk som hon kände, trevligt.

Sedan bar det av till hotellet för laddning. Massa kolhydrater och lite vin slank ner (i Evalinda) innan det var dags att sova. Lördagen började tidigt. 5 ringde klockan och Evalinda började fixa iordning sig. Själv tog jag mig en morgonpromenad!
Klockan 8 var vi på plats i Aros congress center för att börja kladda med färgen. Vi fick hjälp av Claes att få färgen tillräckligt mörk och jämn, vilket inte var det lättaste! Speciellt inte för mig som aldrig målat någon förut. Men det vart superbra och Evalinda plockade hem segern!


Stort grattis till SM guldet vännen!!



Tack även för att jag fick äran att vara med och dela den med dig! Det var kul att se hur det går till backstage och jag känner mig ännu mer taggad för min egen tävling! Lucia here I come!
Tack även för en god middag med trevlig sällskap!
Det var en lång men väldigt rolig dag och jag hoppas jag får vara med fler gånger ;)