Följ mig på Instagram: @helenwil

onsdag, september 30, 2009

Då är onsdagen snart slut...

Idag var jag om möjligt ännu tröttare på jobbet. Med en pappershög som bara växer ser jag inget slut på allt jobb! När folk dessutom drar i en åt alla håll för att de behöver hjälp med annat så tar det ännu längre tid att jobba sig igenom alla papper! Med lite energi är det svårt att motivera sig att fortsätta, men det är bara att bita ihop. Jag har själv valt att dieta och tävla och jag tänker inte låta det gå ut över jobbet.
Men idag var det höjning så förhoppningsvis kan jag sova bättre inatt så jag har lite mer energi imorgon!

Efter jobbet var det bara hem och vända. pillade i mig lite mat och bjöd mamma på smörgås, generöst va ;). Sen åkte vi och dansade linedance. Inge lätt uppgift när man är helt slut! Fötterna ville inte som jag ville och de var inte alls lika snabba som de brukar! Det gick bra när jag bara gjorde, men så fort jag började fundera blev det fel. Men kul är det!
Sen var det bara att byta om och bege sig till jobbet. Inte vidare motiverad, men jag vill kunna ta det lugnt i helgen när jag ska till SM.

Men väl på gymet så gick det super. Det är konstig det där. När jag väl sätter igång och lyfter så får jag massa energi från ingenstans. Det känns som jag bara orkar mer och mer ju fler övningar jag gör! Härligt! Love that feeling! Känner mig så nöjd när jag är klar!

Nu sitter jag framför tvn med sista målet för idag och tittar på Grey's anatomy. Har inte följt det tidigare. Har bara sett nåt avsnitt ibland. Men jag såg sista avsnittet förra säsongen och nu sitter jag här och grinar framför tvn...konstigt att man blir så berörd av något som är påhittat...

tisdag, september 29, 2009

segt idag!

igdag har det varit en lång dag. Supertrött. Mycket på grund av att jag sovit dåligt två nätter i rad. Vaknade av att jag hade huvudvärk inatt och fick gå upp och ta värktabletter. Blä!
Har tuggat tuggummi som en galning hela dagen för att inte somna!
Men imorgon är det höjning av kolhydrater. Mums! Lite mer energi behövs!

Ben idag på gymmet. Helt sjukt vad snabbt jag får mjölksyra! Benen bar mig knappt efter så det fick bli 20 min cykel istället för löpband idag. Kom inte upp i så hög puls, men det är ju bättre än ingenting!

Nu är maten klar till lådorna och sista målet ska ner i magen. Sedan ska det sovas! Längtar enormt efter sängen!

måndag, september 28, 2009

nyss hemkomen och dags för sängen

Har nyss kommit hem. Pillar i mig sista målet och tattar lite på TV. Inte så mycket att välja på... det fick bli 2 1/2 men. kul!
Dieten har inte riktigt gått som jag velat. Visst, jag ser och känner att jag blir hårdare, men lite sakta går det allt! Så förra veckan skärpte jag till dieten ytterligare. Mjölkprodukter och frukt försvann :(. På lördagar får jag lyxa till det med frukt framöver. Ätardagarna är helt borta. Istället blir det 5 dagar med lite kolhydrater och 2 med mer. kommer att fördela det jämt så onsdag och lördag/söndag blir höjardag. Har även lagt till 20 min förbränning efter styrkepassen. Hoppas jag får de resultat jag vill!

I söndags var jag iaf piggare. Kände att jag hade mer energi än under lördagen. Vart dock vila från gymmet, men jag hann med två förbränningspass istället!
På kvällen åkte Tobias till Karlskrona igen. Segt. Men nästa gång han kommer hem ska han vara hemma i 10 dagar!!! I LIKE!!

Idag har humöret verkligen gått i vågor. Förmiddagen gick bra, men efter lunch hade jag väldiga dippar! Var och kollade hörseln igen och höll på att somna mellan alla pip och brus jag skulle lyssna på! tillbaka till jobbet och åt mellanmål. Då vart jag piggare igen och jobbade på bra. Men när det var dags för träning var motivationen vid fotknölarna... Men det var bara att bita ihop och kämpa på. Och bra gick det! Fick sånt pump i triceps att jag knappt kunde böja armarna!

Sen var det bara att ducsha och äta lite igen. Åkte till borlänge och fixade naglarna. Det var ett tag sen så de såg för j-liga ut!! men nu är de fina med små lila blommor på!!

nu är det dags för sängen! längtar efter att få lägga mig och stänga ögonen!

lördag, september 26, 2009

Helt sänkt...

Idag har jag varit en riktig bitch. Förlåt Tobias och tack för att du står ut med mig.
Har verkligen varit en jobbig dag med noll energi. Började redan igår på eftermiddagen. Har kämpat mig igenom både cardio och gym idag.
Men det är höjardag och det innebär dubbelt så mycket kolhydrater som vanligt. Så nu känner jag hur energin sakta men säkert återvänder.
Kommer förhoppningsvis vara snällare imorgon!

Passade på att ta igen de övningar jag missat i veckan idag på gymmet. Så det blev ett pass med biceps, mage, insida- och utsida lår samt att jag avslutade med promenad på lutande löpband. Hade inte energi till nåt annat. Imorgon blir det nya tag med rygg och triceps!
Efter gymmet njöt jag av en fluffig proteindrink med havregryn i. Mums! Men oj vad mycket plats den tog i magen! Vart proppmätt!!

I övrigt så har vi bara njutit av att få vara hemma tillsammans en hel dag. Det var flera veckor sedan sist! Så vi har tvättat och städat ur våra garderober. Imorgon ska vi rensa ur alla kartonger vi har stående. Jag tror vi har flyttkartonger kvar från när vi flyttade hem från San Diego. Det är två och ett halvt år sedan! Men de kartongerna kan vi nog slänga. Har vi inte saknat det som ligger i på två och ett halvt år behöver vi nog det inte.

Nu hägrar duschen och ett besök i Borlänge. Trevligt sällskap och kanske nåt roligt spel!

torsdag, september 24, 2009

pigg idag!

Idag har jag inte tränat nånting. Bestämde mig imorse för att vila helt, jag tog till och med bilen till jobbet! Så jag fick sovmorgon till 06.45 Härligt! var pigg och glad hela dagen!

På kvällen kom Evalinda förbi och hjälpte mig ta lite bilder. Kul! Några vart sådär men de flesta vart bra! Kul med nån som kan tala om hur man ska posera. Det är inte det lättaste. Och väldigt jobbigt! honser förresten väldigt bra ut! ska ju följe med och coacha henne nästa helg. Måla och fixa och dona. Det ska bli väldigt roligt!

Nu ska jag äta, igen, sen är det dags att sova. Fredag imorgon, då kommer Tobias hem! Jippie!!! Längtar efter att få kramas och mysa framför TV:n.

onsdag, september 23, 2009

Ingen rast, ingen ro...

Känner att min tid för tillfället är helt fokuserad på mat, träning och jobb.
Har målet klart för mig och jag kommer ge allt på vägen dit! Ska bli väldigt roligt! Men även jobbigt. Men det är bara att bita ihop och fortsätta när det blir motigt! Jag vet ju att humöret kommer svänga väldigt upp och ner. Men jag ska ta mig igenom detta!

så här ser en vanlig dag ut:
05:40 klockan ringer, snoozar till 05:49
Intag av BCAA, fatburners och kreatin. På med kläder, pulsklocka och ut på promenad.
07:00 dusch, smink och kläder åker på.
07:25 frukost, multivitamin, omega 3-6-9 och calcium
07:45 cykel till jobbet
08:00-17:00 jobb, tre mål mat under dagen
17:20 gym
18:30 cardio
19:00 mat, dusch fixa matlådor träffa kompisar
21:30 kvällsmål, omega 3-6-9 och calcium
22:00 sova!

Idag har jag varit och dansat linedance med mamma. väldigt roligt! Jag läste nånstans att alla har ett "pensionärsnöje". Mitt måste vara linedance! Det är jag och två unga tjejer till. Resten är i medelåldern och uppåt. Jag tycker dock att det är väldigt roligt och ser häftigt ut när alla dansar i takt. Men nybörjarkursen går lite väl långsamt för mig. Väldigt lätta danser och många repetitioner av stegen. Förhoppningsvis blir det lite svårare sen!

Nu sitter jag och kollar på Efterlyst, ska bli intressant att se vem som är skyldig. Svårt att veta vad man ska tro.

Ska snart äta sista målet för idag och sen bädda ner mig i sängen och sova!

tisdag, september 22, 2009

oj, så mycket att göra!

Sova, träna, äta, jobba, träna, sova. Och utöver det hälsa på svärföräldrar, kompisar, städa, tvätta, laga mat...

Inte mycket tid över till annat!

Helgen spenderades i Årjäng hos svärföräldrarna. alltid lika mysigt att åka dit! Vi lekte med gudsonen, gick på mâten och bara slappade. Välbehövligt!
Lördagen blev en riktigt onyttig dag. Mackor, godis, korv med bröd och naturgodis intogs. Var så mätt att jag mådde illa. Men det var enda ätardagen under denna diet för min del. I fortsättningen blir det höjar dagar där jag ökar på kolhydraterna istället.

Söndagen startades med en långpromenad på 90 min. Därefter frukost och vidare till gymmet för axlar och bröst. Kul att få träna med Tobias igen! Saknar hans sällskap!
På eftermiddagen åkte vi till Tobias kompis Sam och hans fru Anette. Jag fick mig en välbehövlig rygg- och nackmassage som lösta upp lite spänningar. Härligt.
Därefter styrde vi hemåt i ösregnet.

Nu är det jobb och träning som gäller. Får hoppas träningen ger resultat, vet att det smyger sig på. Men man vill ju helst se stora skillnader på en gång. Men man få ha tålamod! Har dock börjat känna av min hand igen. Den är spänd och värker samt att det har börjat göra ont upp mot armbågen. Försöker verkligen tänka på att sitta bra på jobbet, så jag hoppas att det inte blir sämre!

Nä, nu är det dags för dusch och jobb!

onsdag, september 16, 2009

Nu var jag duktig!

Väldigt segt på jobbet idag. Kändes som att jag hade en hinna på ögonen för jag var så trött. Jobbigt!!

Efter jobber var jag och dansade linedance med mamma. Kul! både att få träffa mamma och att dansa linedance. Var på en klubb som bara spelade country och försökte lära mig linedance när vi bodde i San Diego, men det var lite för svåra danser. Nu börjar jag från början och det är nästan lite för lätt. men men, får hoppas att det komme lite svårare danser mot slutet av terminen! för det är riktigt roligt!

Efter det var jag gansa seg, men jag hade lämnat min cykel på stan efter jobbet för jag hade planerat att träna. Funderade på att skippa träningen, men eftersom jag var tvungen att hämta cykeln kunde jag ju lika gärna träna också! Så det blev rygg och triceps idag. Grym pump i triceps!!! Gött!! kände mig väldigt nöjd när jag kom hem!
Nu sitter jag här i soffan, nydushad med kvällsmålet färdigt att inmundigas samtidigt som jag tänkte kolla på gårdagens avsnitt av Idol. Mysigt!

Kände när jag cyklade hem att jag börjar få ont i halsen. Vill verkligen inte bli sjuk igen så jag försöker kurera mig med ingafära och citronthé.

tisdag, september 15, 2009

Pump i benen!!

En till dag har passerat. Tiden bara flyger förbi!! En god nyhet i morse var att all vikt från helgen släppt. Antagligen vätska... skönt. Peppad av detta (och att jag sov lite för länge) gjorde att promenaden gick i en rasande fart!
fick ett samtal från hörcentralen igår. De hade fått ett återbud idag. 9.30 befann jag mig på sjukhuset för utprovning av hörapparat. Hör alla ljud mycjet bättre, vilket gör att det slamrar en hel del. Men när jag ta ur den känns det som att jag har lock för örat. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig!

Efter jobbet trampade jag hemåt för att klippa gräset, vilken pump jag fick i benen av att trampa hem!! När gräset var klippt passade jag på att kapa lite grenar på buskarna så att man kan gå till dörren utan att bli blöt. Duktigt av mig!

Tog bilen till gymmet för att träna ben och biceps. Började med tunga vikter för att avsluta med många reps och några dropset. Helt slut efteråt! Kommer vara stelt imorgon! Härligt.
Ska bli kul att se hur jag ser ut när det är dags för tävling. Än så länge är motivationen på topp
iaf!

Nu sitter jag framför tvn med kvällsmål. Fanns dock inget bra att titta på och dagens avsnitt av Idol har inte kommit ut på webtv än. Så jag roar mig med datorn lite innan det är dags för sängen!

måndag, september 14, 2009

Ingen rast, ingen ro!

Helgen bara flög förbi! Planerna ändrade så det blev verklige fullt upp! Jag trodde att jag skulle på möte med AFS på lördagen, men det visade sig vara på söndagen!
Istället följde jag med Tobias till Karlstad för att titta på hockey. Färjestad-Leksand. Jag lovade ju i ett svagt ögonblick förra säsongen att om Färjestad vann SM guld skulle jag byta från Brynäs och heja på dem istället. Typiskt att de vann! Så, den här säsongen hejar vi på samma lag. Tobias var jätte stolt och köpte en halsduk till mig...
Jaja, det började ju bra och de vann med 4-0.


Hela söndagen spenderades med AFS och hemkomna samt nya utbytesstudenter. Kul att få höra andras historier också! När jag kom hem åkte Tobias ner till Karlskrona igen :( och jag åkte till gymmet. Baksida lår fick sig en omgång!

Idag var det tillbaka till jobbet igen, tröttare än tröttast! Sov inte speciellt mycket i helgen då jag fick gå upp tidigt för att hinna med cardion! Så ikväll blir det sova i tid!
Men jag fick till ett bra pass på gymmet. Axlar var det idag. och jag måste säga att det ser bättre och bättre ut!Kul! Försökte klippa gräset när jag kom hem, men det blev för fuktigt i gräset så jag får fortsätta imorgon. Det får bli uppvärmning till benpasset som ska avklaras!

Har inte direkt haft nån ätardag i helgen. Har hållit mig till mitt schema men inte mätt och vägt maten. Känns ändå som att jag har lagt på mig massa vätska på benen. Känner mig svullen och vågen visade nästan ett kilo mer imorse än i fredags. Men det är bara att kämpa på så släpper det nog när man kommer in i rutinerna igen!
För övrigt har jag tappat 1,3 kg sen starten för två veckor sen. Hoppas att det fortsätter så!

fredag, september 11, 2009

Snart helg!

Sista dagen på jobbet där här veckan. Suuuper trött idag! Läste ut min bok igår, så jag släckte inte för ens vid 12. Kommer nog att somna på soffan ikväll! Vad jag längtar förresten, det är ju fredag och då kommer Tobias hem!!
Har hela helgen uppbokad med saker, så det blir ingen vila här.
Men då är ju Tobias hemma iaf!

Benträning igår och biceps. Tungt som attans! Men armarna börjar forma till sig lite, ser markeringar som inte varit där förut. Kul!!
Sen trampade jag på i full fart hemåt. Lina var hemma och väntade. Grymt jobbigt att cykla uppför när jag redan var trött i benen! Var helt slut när jag kom hem. Skyndade mig in och kastade i mig maten!
Hon hade med sig bilder från bröllopet. Åååååhhh vad fina de blev!!!
Jag vill gå på kalas igen!!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags för jobbet!

onsdag, september 09, 2009

Vila idag.

Vila får gym idag. Skönt. Har varit och dansat linedance med mamma istället. Väldigt trevligt! Det kommer nog bli en vana på onsdagar! och det slutar halv åtta, så jag hinner åka till gymmet efter och träna!
Har för övrigt haft fullt upp på jobbet idag. Sådär så man inte hinner sitta ner och fundera. Dagarna bara flyger förbi!

Men nu är det dags att slappa lite. Sista målet ska ner och det blir tillsammans med en kopp te och Idol!

Dags för dusch!

Hyfsat pigg idag också. Trots lite sömn. Jag har en så bra bok att läsa på kvällarna, vill inte lägga ifrån mig den! Men ikväll ska jag inte ens plocka upp den för jag behöver sova!

Men nu är cardion avklarad. Vart ganska varmt dock eftersom jag tog på mig lika mycket kläder som i måndags, men det är ca 10 grader varmare idag. Svettigt!

Nu är det dags att göra sig i ordning och pilla i sig lite gröt. Mums!

tisdag, september 08, 2009

Massa energi idag!

Vet inte riktigt vart den kommer ifrån, men idag har dagen bara flugit förbi!
Hade mycket att göra på jobbet och klockan gick väldigt fort!
Efter det fick jag till ett superpass för axlar och bröst. Fick bra kontakt idag och tyckte mig se lite fler markeringar i spegeln. Kanske bara är jag som vill att det ska vara mer markeringar, men det peppar en hel del!

När jag kom hem stuvade jag om i vår bod ute på gården. Så att jag ska komma åt gräsklipparen när andan faller på. Nu har jag diskat, tvättmaskinen är igång, hårfärgen i håret och matlådorna för resten av veckan är nästa klara. Allt i tid till Idol och NCIS!!!
Nu ska jag bara vänta på att färgen ska verka så att jag kan ta mig en dusch och krypa upp i soffan med kvällsmål och te. Mysigt!
Hoppas att jag har sån här energi genom hela dieten ;P

måndag, september 07, 2009

Vad fint det blev!

Jag och Tobias har varit i Stockholm i helgen. Vi var på dop på Karlberg. Väldigt mysigt! och kul att få träffa gamla vänner igen! Vi bestämde att vi ska åka ner snart igen och hälsa på!

Vi bodde på Radisson Blu i Frösundavik. Jättemysigt hotell med både spa och gym. Så det vart en del träning ;) Sen åt vi middag med utsikt över vattnet.
En välbehövlig paus då de senaste veckorna har varit fulla med saker att göra. Så det var skönt att få komma iväg och ta hand om varandra!

Igår var hann jag med ett cardio pass innan vi checkade ut. Sedan åkte vi till farmor och farfar och åt lunch. Farmor hade lagat speciell mat till mig! Kyckling, ris och champinjoner. Gulligt!

Sedan tog vi oss en express tripp till IKEA. Sängbord, sänggavel och hylla till badrummet stod på listan. Vi genade snabbt igenom de andra avdelningarna, men det slank med lite småsaker ändå (går inte att undvika på IKEA). Vi kom hem med lampor, handdukar, galgar, sängbord, sänggavel och en hylla. Allt vi hade tänkt och lite till!
Det är dyrt att gå på IKEA, snittpriset brukar hamna på 2000kr/timme säger min svärfar. Men det räckte nog inte igår! och superfint blev det!
När vi kom hem satte vi ihop alla möbler och tvättade och gjorde matlådor. En bra dag helt enkelt! Eller en bra helg ska jag väl säga!Hylla till badrummet.


Sängbord och sänggavel

Känns som att formen borde komma snart. Inne på min andra vecka av dieten. Nu har jag inte ont i halsen längre, så den här veckan blir det cardio igen! En del morgonpromenader och någon löptur. Får se i slutet av veckan vad vågen visar och göra lite justeringar efter det. Riktigt taggad att tävla igen. Längtar tills det är min tur att stå på scen!!

Nu ska jag gå och duscha och måla tånaglarna. Och betala räkningar. Pisstråkigt!

onsdag, september 02, 2009

Trötter idag!

Sitter hemma och laddar inför gymmet. Ben ska det tränas idag och lite cardio efter!
Hade tänkt köra cardio imorse, men det vart så sent igår så jag orkade inte. Får ta igen de nu istället! Sedan ska matlådorna fixat till imorgon. Det är det jobbigaste med diet. All planering och packning av mat när man ska någonstans! Men det är det värt i slutändan!

Var hem till min bästa kompis och busade lite igår. De var på minisemester efter bröllopet. Då passade vi på att ställa ut 1500 små plastmuggar fyllda med vatten över hela deras köksgolv. Roligt! De hade lite att göra när de kom hem idag!