Följ mig på Instagram: @helenwil

söndag, maj 31, 2009

Biljetten köpt!!

Nu är det betalat och klart!!!

Den 14 juli åker vi! san Diego here we come!!! Längtar så otroligt mycket!!

Sitter och kollar på hyrbil, ett måste när man ska vara i USA!!

Boendet verkar ha löst sig till en hyfsat bra peng. Bara Vegas boendet som ska fixas!! Men det är inget problem att fixa på plats!!



Snygga Meriza och hennes kille Pete ska vi nog hinna säga hej till när vi är där!
Köpa lite bra fat burners och annat uppiggande som kan vara bra och ha vid diet.
De har ju gott om sånt i sin shop!

torsdag, maj 28, 2009

Tankspridd...

Efter duschen imorse skulle jag äta frukost. Så jag mätte upp havregryn och stoppade in i mikron och gick och klädde på mig. Vad snopen jag blev när mikron plingade och det inte var nån gröt i talriken. Jag hade ju glömt ha i vatten!!!

Allt handlar om inställning

Precis hemkommen efter en joggingtur. Jag hade alldeles för mycket kläder på mig!! Svettas som en gris!!
I morse var det väldigt segt, det var nära att jag låg kvar i sängen. Men jag lyckades pallra mig upp i alla fall. Gick till datorn för att hämta min pulsklocka. Då passade jag på att läsa Michelles blogg: "The 14 week jouney".
Det hon skrev fick mig att fundera:

My vision during training is going to be that I am a machine, no feelings of pain, suffering or fear, just getting it done hard every session.
Excited about my journey, but really am focusing on living the present every day and not looking into the future nor the past, just living in the now!!!!!!!


Så ute på min morgonjogging började fundera, jag brukar få håll på morgnarna eftersom jag inte har nån energi i kroppen, så även idag. Men då km jag ihåg vad jag hade läst, jag är en maskin, jag kan inte känna smärta eller rädsla. Tankarna vandrade iväg och jag funderade på hur man ska tänka för att leva i nuet. Helt plötsligt infann sig en känsla av viktlöshet. Inget håll. Jag kände hur benen rörde sig under mig, transporterade mig frammåt utan att jag behövde anstränga mig. Det var bara en känsla av tomhet (på ett bra sätt). Jag funderade inte på vad som hände igår eller vad jag ska göra idag, jag bara njöt.
Och helt plötsligt var jag hemma och hade pressat tiden på rundan med 10 sekunder, även fast jag började med att gå en bit!
Tankens kraft!!

tisdag, maj 26, 2009

fika dax

Då var dagens träningspass avslutat. En joggingtur blev det idag. Segt att ge sig ut, men när man väl trampat igång benen så går de av sig själva. Tankarna vandrar iväg och helt plötsligt har det gått en timma. Lovely!! Det började dugga när jag har kommit havvägs. Det blev sådär efriskt i luften och luktan av blöt asfalt spred sig.... sommar!! Det är då det är som bäst att var uta och springa!!
Nu ska jag hoppa in i duschen och bege mig hem till föräldrarna. Lämna tillbaka bilen och fika lite. Trevligt!!

Viva Las Vegas!!
Snart är vi tillbaka här!! Mindre än två månade tills vi åker till San Diego och Las Vegas
och hälsar på!

måndag, maj 25, 2009

underbara bilder



Tack Annie för de fina bilderna!

måndag

Måndagen är snart slut.
Jobbat igen, efter några dagars ledighet. Segt.
Hunnit med två träningspass idag också. Cardio imorse och styrka efter jobbet.

Har pratat med svägerskan idag också. Vi ska på spa i Sunne nästa helg. ska bli suuupermysigt! Spa på fredag och hälsa på hos svärföräldrarna resten av helgen. Och träffa gudsonen! Det ska bli kul. Det är alltid trevligt att träffa dem!

Höjdpunkten idag var att tobias ringde!! De skulle vara ute till sjöss hela veckan, men hade gått in och lastat om nu på kvällen. Och då hann han med att ringa och säga hej! Det tycker jag om!
Nu ska jag nog kolla på CSI och äta lite.

söndag, maj 24, 2009

Åka båt

Någon fångade min man på bild när han kör båt

En härlig helg hos goa vänner!

Helgen har spenderats i Stockholm hos goda vänner. Mycket skratt och god mat och min slitna kropp har fått vila från allt vad träning heter. Motivationen ligger på topp till att fixa formen till sommaren nu!!
Torsdagen var vi och tittade på båten som låg vid stadsgården. vi hade en kompis som ville åka ner och få sig en rundtur och han var snäll att ge mig skjuts ner! toppen!!
I strålade väder försvann vi ner i burken. Det blev en rejäl genomgång med många frågor.
Efter det letade vi reda på ett hotell och slappade och gick på bio. Änglar och demoner såg vi. Helt klart värd pengarna!

Den fina båten!


Fredagen inleddes med en mysig hotellfrukost. Mumma! När vi satt där och åt såg vi helt plötsligt våra grannar från Falun promenera förbi utanför! vilket var toppen, för Tobias hade lovat dem en tur på båten. så vi bestämde en tid och checkade ut och åkte ner till Stadsgården. Efter en till tur ombord begav vi oss söder ut. Ner till Sorunda och Tobias kollega med familj. Jag har aldrig varit där, så det var kul att komma dit och hälsa på! Det bjöds på våfflor och vi fick en dvd med bilder och bildspel från vårat bröllop! Superfina bilder!! Jag måste definitivt köpa en ny kamera!! Efter middagen tog vi oss en promenad med deras lilla valp och jag fick prova kameran. Jag ska nog skola om mig och bli fotograf!! Det var ju jättekul!!
Det blev en lugn och mysig kväll med trevligt sällskap och många skratt!!















Man kunde ta riktigt detaljerade bilder med deras kamera.

Lördag var det dags att bege sig in till stan igen. Vi åt frukost i lugn och ro innan vi gav oss av. Vi stannade till på IKEA i Kungens Kurva. För stort och för mycket folk. Men vi lyckades ändå inte gå därifrån tomhänta. Behållare för sopsortering och assietter shoppade vi. Efter lunchen åkte vi till Pampas marina och två andra av Tobias kompisar. De bor på en båt som ligger där, mysigt värre ;)

Lördag eftermiddag spenderades i en gummibåt på Stockholms vatten!. Vi njöt av solen och fick oss en sightseeing av Stockholms öar. Väldigt vacker stad och jag har sldrig sett Stockholm från det hållet tidigare! (då skulle jag ha haft den där superkameran)

Tobias på sightseeing!

Sen var det dags för tjockisen att komma hem (hon är gravid) och vi ställde till med matlagning och grillning. Väldigt gott och trevligt och det hela avslutades med chokladfondue!
Vi lärde oss även att alla kineser använder kulram och ett djur som kan vara bra att ha när man inte ser är en uggla eller en lysmask. Man blir allmänbildad av sällskapsspel!
Efter ännu en trevlig kväll kröp vi till kojs i deras mysiga gästrum!

Söndagen inleddes med att vi vaknade till sol och vågskvalp utanför fönstret. väl uppe bjöds vi på smoothies, färsk frukt och nybakade scones. Definitivt ett ställe jag vill åka tillbaka till!!
Efter en mysig frukost på däck åkte vi hem till farmor och farfar. Där fick vi i oss både lunch och fika innan vi begav oss in tills stan igen.
vi hann med en kaffe med systers pojkvän i gamla stan innan det var dags för mig att vinka av Tobias. :(
På kajen träffade jag på flera gamla lumparkompisar, trevligt, varav en av dem berättade att hon brukar läsa denna blogg. Typiskt, nu måste jag ju börja tänka på vad jag skriver ;) Fick även bassning för att jag är så dålig att uppdatera på helgerna. Men det är ju då jag har sällskap och vill inte slösa bort tiden framför datorn.

Nu är jag iaf hemma igen efter en toppen helg! Mycket god mat, fick och lite godis har inmundigats. Kroppen är utvilad och det är dags för vardagen igen.
Hatar vardagen, den innebär ju att Tobias jobbar och jag är ensam hemma. Den här veckan ska han dessutom vara ute till sjöss så jag kan inte ens prata med honom. Nä tacka vet jag helger när jag får träffa mannen i mitt liv ;)

torsdag, maj 21, 2009

Snart bär det av

Morgonens cardio avklarad. Nu väntar dusch och frukost. Sen ska jag packa det sista innan jag bli upphämtad och det bär av ner till Stockholm.
Tobias har förtöjt i där med båten (eller hela besättningen har förtöjt, det är ju inte hans båt)
Så jag har tagit ledigt på fredag och så ska vi mysa i Stockholm i helgen. Visa runt folk på båten och hälsa på vänner. Kommer bli en riktig mys-helg. Och vila för min del. Det blir nog nån promenad eller så, men inget gym för innan måndag. Det behövs nog då jag har haft träningsvärk och känt mig lite sliten i kroppen hela veckan.

Nä, nu är det dags att ge sig av!

tisdag, maj 19, 2009

snart är det dags!

veckans höjdpunkt!!!
NCIS!!!
Kesellan är blandad och står till sig i frsden, ska bara hacka lite nötter och fixa lite grönsaker. Sedan är kvällen perfekt!!

Dock är det bara veckans bästa, inte helgen. För inget kan ju bli bättre än när Tobias är hemma!!

So far so good!

Än så länge ser den här veckan bra ut vad gäller träningen.
Har fått in två förbränningspass på morgnarna och ett styrkepass,(blir ett till efter jobbet).
Problemet blir ju i helgen. En weekend i Stockholm med Tobias.
Men det få bli några vilodagar med god mat då vi bara umgås. En välbehövlig vila för kroppen, och sen är det bara att köra igång igen nästa vecka. Och då kommer motivationen vara på topp!!

Nu är det dags för dusch och frukost, sen jobb!!
Ha en bra dag!

söndag, maj 17, 2009

slödag

Har inte fått mycket gjort idag.
en promenad imorse och sen en tur till gymmet. slö och seg har jag varit.
Och så var tobias tvungen att åka idag :( De kastar loss imorgonbitti. Drygt. då kan jag inte ens prata med honom på telefon!! vi som brukar prata flera gånger per dag!!

Vi har mest suttit framför datorn idag, letat boende och flyg till San Diego. För nu har vi bestämt oss. Det blir en tur dit i sommar!!! Yippie!!! Längtar ihjäl mig!!!
Så nu är det hårdträning som gäller. Två månader på mig att komma i lite bättre form!! Gtymt motiverad!!

Ni ska jag pilla i mig kvällsmål, sedan är det sängen som gäller. Måste ju upp tidigt och träna imorgon ;)

lördag, maj 16, 2009

Vårstädning!

Dagen började suuuper bra. Morgonpromenad och sen frukost i lugn och ro. Lyxade till det med en klämmis (tunnbröd med messmör) super gott!! Sedan begav jag mig till gymmet. Baksida lår och triceps fick sig en omgång. Härligt!!!


Sen åkte jag hem och Tobias och jag städade hela huset. Tråkigt, men skönt när det är klart!! Plockat undan, dammsugit och dammtorkat. tobias har även hunnit med att ta ner buskarna på framsidan Så nu ser man hu huset ser ut när man kommer åkandes på gatan!

Lördag idag, påfyllning av kolhydrater. Så idag har jag ätit blodpidding, mums!! och även lyxat till det med en pingvinstång!! Ikväll blir det tacos och mys framför Eurovision!!


Höjdpunkten idag var dock att få upp badrumsskåpet!! vi har letat efter ett med spegeldörrar, men inte hittat nåt som varit värt pengarna. Men nu äntligen hittade vi ett som båda gillade.

Så här fint blev det!!

torsdag, maj 14, 2009

Motivations boost!!


Har mailat lite fram och tillbaka med Michelle, min PT i USA som fick mig att prova på BF. hon ska vara med i USA nationals i Las Vegas i Juli. Perfekt tillfälle att åka dit!!! Så jag mailade Tobias och han var inte sen att hänga på och tyckte att det var en bra idé! Så jag och Tobias har börjat kolla på flygbiljetter och fixa boende. Åka tillbaka till San Diego, spela lite i Vegas och hälsa på Chris i Cabo, Mexico. Det kanske blir en lång resa på semestern i år!!! Vi som hade tänkt vara hemma och ta det lugnt.

Men det här är ju 1000 gånger bättre!! Och en rejäl motivations höjare!! Man vill ju vara deffad och snygg och man ska knalla runt bland eliten i USA ;)

onsdag, maj 13, 2009

Tupplur

En tupplur blev det på lunchen idag. Kände mig trött och seg så jag la mig i soffan och tog en powernap!! Skönt!!

I övrigt har dan sett ut som vanligt med jobb och träning. Avslutade med att ligga framför tv:n nu på kvällen. Och nu ska jag nog lägga mig i sängen med en bok. Mysigt!

Läkarbesök imorgon. Har gått runt hela dagen och kännt efter extra mycket. Vilka rörelser som gör ont och hur jag ska beskriva känslan. Vill kunna förklara på ett bra sätt imorgon så att de kan lösa problemet snabbare. Så håll tummarna för att handen snart är tipp topp igen!!

tisdag, maj 12, 2009

Vilse

Om möjligt ännu tröttare idag, sov dålig en natt till. Så idag har det druckits stora mängder kaffe!!! Tur att jag tycker det är gott!!

Var in på eniro och kollade ut ett löpspår igår. Eller, det är ett skidspår, men jag kollade på kartan och det så ut som det var vägar där sommartid också. Så idag gav jag mig iväg. 12 km hade jag räknat ut att det skulle vara. Startade i ett lugnt tempo. Det var länge sedan jag sprng så långt och så visste jag inte hur kuperat spåret var. (och om man springer långsamt första gången är det mycket enklare att förbättra tiden)
Det hela började med 3 km uppför, tänkte att det var ju skönt, då måste det ju bli massa nerför senare under passet. Hittade de flesta vägarna, men efter två felspringningar bestämde jag mig för att välja den största vägen vid en korsning. Detta slutade dock med att jag kom in på en väg som jag trodde skulle svänga, men aldrig gjorde det. Så efter 7 km valde jag att vända och springa hem igen. Jag får springa andra hållet nästa gång och se om jag kommer till samma ställe!!
Det var iaf skönt att komma ut på en lång runda. Och jag klarade av att jogga hela tiden! Stannade bara en gång och knöt skorna.
Det slutade dock med dubbelt så stora blåsor som förra gången. Även fast jag tejpat, tagit på mig tjockare strumpor och dragit åt skorna hådrdare. Plus att mina ben skulle behöva en rejäl massage. Men jaja, det som inte dödar härdar ;)
Nu är det dags för sängen och en bok, ska bara packetera maten i lådor först!!

måndag, maj 11, 2009

Ny favorit....

Sjukt lång dag!! Nej, jag gick inte upp tidigt idag. Men jag kunde inte sova under natten och var verkligen extremt trött idag. Vilket gjorde att dagen segade sig fram och jag fick kämpa för att hålla mig vaken!!. Fick dock till ett superpass på gymmet innan jag åkte hem och däckade i soffan.

Kvällen avslutades med min nya favorit; kesella blandat med fun light Wild Strawberry Watermelon och lite hackade nötter.
Det smakar som mjukglass!! Speciellt om man lägger den i frysen en liten stund.

lördag, maj 09, 2009

slut i benen...

Promenad imorse innan frukost. Skönt!
Sedan vart det shopping på stan med mormor. hon tyckte nog att det var trevligt att få komma ut en sväng!! och få lite sällskap.
Sedan åkte vi hit och fikade på altanen. Tur att vi har inglasat då det blåste en hel del idag.

Idag var det dags att inviga nya skorna. Så nu sitter jag här med blåsor på fötterna och 11km i benen. Men de var suuupersköna!! Bra dämpning i hälen och mycket lättare än mina gamla. Ska välja ett par tjockare strumpor nästa gång så jag slipper skavsår!

Det blev grillning idag också, egna hamburgare. Mums!! Det är tur att jag gift mig med en karl som kan laga mat!! Nu sitter vi och myser i soffan med nötter och en film. Har dock inte bestämt vilken vi ska se.

fredag, maj 08, 2009

Vila idag

orkade inte ta mig upp ur sängen imorse. knappt jag hann till jobbet. Så jag laddade inför en springtur på eftermiddagen istället. Men nu känner jag mig trött och sliten, både av träning och sömnbrist. Så det får bli vila idag, sovmorgon imorgon och sen är det full fart med träningen igen!!
Kroppen behöver återhämta sig den med!!! Nu ska jag gå och rocka loss på guitar hero istället!! Och vänta på att Tobias ska komma hem!!

torsdag, maj 07, 2009

trött trött trött!!!

Men imorgon är det fredag... Redan!! Veckan har bara flugit förbi!!
Var ute och promenerade imorse. Somnade sent igår och sov dåligt inatt, så det var segt att ta sig upp. Har en tendens till att sova dåligt när Tobias är borta. Sover mycket bättre på helgerna och vaknar inte lika ofta.
Vi har börjat med sommartid på jobbet, vilket innebär att vi slutar 16 istället för 17. Gud vad skönt!! Kvällen blir oändligt mycket längre!! Jag hinner till gymmet och träna och är hemma mellan 17.30 och 18. Då har jag ju hur mycket tid som helst till att hitta på något mer!!
Idag vart det rygg och axlar på gymmet. Mitt favorit pass!! Går alltid hem och känner mig trött och nöjd!! Och idag passade jag på att trampa lite på cykeln efteråt. Är lite stel i benen sen gårdagens benpass, så det var skönt att röra lite på dem!!
Lyckades dock passa i världens regnskur när jag skulle hem och blev genomblöt!! Men nu skiner solen igen och det är fint väder ute, just my luck!!

Nu ska jag krypa upp i soffan med te och nylagad broccoli/blomkåls gratäng och en kopp rooibos!! Mumma!!
Drack mycket rooibos under det år jag bodde i Sydafrika och gissa om jag blev glad när det äntligen började säljas i vanliga livsmedelsaffärer här hemma!!! Bara lukten av det får mig att längta tillbaka!!

Nej nu är det dags för Hockey!! Spännande!!

tisdag, maj 05, 2009

sicken tajming ;)

Har tajmat vädret perfekt idag!!!
Promenad imorse vid 05.45, hem och in i duschen. Och när jag ska äta frukost vid 7 så öser det ner ute!
Cyklar sedan till jobbet vid 07.45 och då duggar det bara lite smått. Sedan har det varit skurar hela dagen idag och när jag cyklade hem vid 16 hade det nästan torkat upp på marken.
Sätter mig hemma och laddar inför joggingturen och det börjar ösregna igen. Jag beslutar mig för att skjuta lite på träningen och vid 18:15 skiner solen och jag ger mig iväg.
suuuperskönt pass!! Luften var så där härligt frisk efter allt regn och, hör och häpna, jag har inte nyst en enda gång idag!!! Tacka vet jag regn på våren så att det blir mindre pollen i luften!!
Nu är det dusch, mat, NCIS och säng som gäller!!

Träna bör man, annars dör man!

Sådär lagom seg efter en dag på jobbet. Sitter och laddar inför en joggingtur. Hade funderingar på om jag skulle plocka fram inlinesen och ta en tur, men det har regnat hela dagen så det får vänta ett tag.
Passade på att köpa nya springskor på lunchen istället. Mina börjar bli lite slitna och den här gången valde jag ett par lite lättare skor. Springer mer i skogen än jag gjort tidigare och behöver inte samma dämpning. Men jag kanske ska vänta nån dag med att använda dem, vill ju inte smutsa ner dem med lera försata gången jag använder dem ;).
Shoppade även ett par svarta byxor på lunchen, funderar på om det var ett bra köp elle inte. De sitter ganska tight över vaderna och jag är inte riktigt ett fan av såna byxor. Men jag kanske kan vänja mig!!
Nya skor!

måndag, maj 04, 2009

sjukt seg!!!

Idag har varit en sjukt seg dag.... Skulle upp och promenera imorse, men när klockan ringde orkade jag inte pallra mig ur sängen. Somnade om och försov mig istället!
Funderar på att kompensera genom att ta en promenad nu istället.

Vi har börjat med sommartid på jobbet, slutar 16 istället för 17. Och jäklar vad eftermiddagen flög förbi!! Hann inte alls klart med det jag hade tänkt! Får skärpa mig och bli lite mer effektiv imorgon!!
Det positiva är ju att jag kommer hem mycket tidigare även fast jag tränar efter jobbet. Jag kommer hinna med så mycket på vardagarna nu :)!!

Tog mig igenom ett bröst och biceps pass idag. Men kabelmaskinen var trasig så jag fick hitta på andra övningar än jag hade tänkt mig, men det sög ordentligt i musklerna ändå när jag trampade hemåt!
Nej, nu ska jag nog ta mig en promenad innan det är dags att mysa framför tvn!!