Följ mig på Instagram: @helenwil

söndag, april 15, 2007

Submarine Birthday Ball 2007

ojoj, efter två hektiska dagar var det änligen dags för att gå på bal.
Vi var uppe tidigt och var till gymmet och tränade. Solade lite solarium för at bli fin inför kvällen. Sen var det dags att hämta klänningen och kemtvätten. Efter att en extra fördring blivit inplanerad ringde jag och bokade om tiden hos frisören. Som tur var hade hon fått ett återbud så jag kunde komma på en gång.
Kvällen började med att alla från den svenska besättningen samlade och minglade lite. Sedan fortsatte vi till hotellet och minglade med alla andra ubåtsmän och deras respektive. Väldigt trevligt var det!
Middagen började med nationalsång, både amerikansk och svensk! Sedan hedrade man alla ubåstmän som omkommit genom tiderna. Det var talare och skålar mm.
När middagen väl serverades kändes det inte som en bal längre. Alla var uppe och gick och det var inte många etikett regler som föjldes. Men det var tre rätters middag ocg världes störst tårta.
Efter middagen var det dans till liveband och mingel i baren som gällde. Väldigt trevligt var det!! Och all var jätte fina!!
Liter senare på kvällen ställde de ut tårtan och började servera den vid baren. Vi stod vid ett av borde och pratde när någon kom och ramlade in i tårtan. Han klarade sig ganska bra, men vi fick en kanna med hett vatten och några tårtbitar över oss. Som tur var missade tårtan och hamnade på golvet bredvid oss. Vi klarade oss ganska bra och vart bara blöta. Tur att man inte fick en hel tårta över sig!
Vid tolv var det dags för efterfest i en av sviterna. Väldigt trevligt med dricka, jordgubbar, choklad och diverse snacks. Väldigt trevlig att mingla med amerikanarna också. Det tävlades och skämtades mellen den svenska och den amerikanska besättningen. Vid ett var det dags att fortsätta ner till downtown. Större delen av sällskapet åkte ner till Dublin square. Men jag var trött coh tyckte att det räckte så jag åkte hem och tvättade av mig smink och satte mig framför TVn. Vid två kom Tobias hem och vi kröp trötta ner i sängen.
Allt som allt vaar det en väldigt trevli kväll, men inte så fin som jag hade tänkt mig.
Idag har vi städat lite och tagit sovorgon. Nu ska vi iväg och strohandla mat.
Ha det toppen!
kram

fredag, april 13, 2007

Back in San Diego

Efter en snabb vistelse hemma med fult upp är vi nu tillbaka i lägenheten i San Diego.
Mycket som ska göras idag! Har skjutsat Tobias till jobbet och försökt hitta en nagel salong. Men det är ju ingen som har öppet klockan halv åtta på morgonen. så det bar av hemmåt istället. Har letat reda på massa skräddare som jag snart ska börja ringa runt till, de öpnar ju inte heller för ens nio... Alla har öppet till sent på kvällarna, men det är ingen som tänker på alla morgonpigga männsikor som bara sitter och väntar på morgnarna!!
Så ser dagen ut, fixa naglar, sy upp klänning, träffa dietist, sola och träna. Och så ska det hinnas med att lagas mat och ätas där emellan. Men det lyckas nog tillslut!!
Veckorna hemma var iaf toppen!!
Efter lite party första helgen var det fiak och shopping som gällde. Träffade Lina och Jens och vi var till Sågmyra och fyndade och sat ner och fikade. Väldigt trevligt. Och så har jag ju tränat varenda dag, och bakat tårta till min stora dag!! Jag har ju blivit ett helt år äldre nu!!
På torsdagen var det tjejkväll hos Issa. Väldigt trevligt att träffas igen. Det var faktiskt väldigt längesen jag såg dem. Elin, Kattis och Maria alltså, kul var det iaf. Synd bara att jag inte följde med ut, skulle ju ner till Arlanda på fredag morgon.
Påsken tillbringades i Årjäng hos svärföräldrarna. Vi kom dit på fredagen efter att jag hade åkt en liten omväg förbi Arlanda på morgonen. Men det var det vär, för där väntade ju världens bästa!!
I Årjäng åt vi påsklunch och fikade med Tobias alla kompisar. Ett väldigt åkande fram och tillbaka för att hinna med alla! Och så klämmde jag in ett antal löpturer emellan. Härligt att få komma ut och springa igen!! Det saknar jag mycket.
På påskafton firades det födelsedag med förfest och utgång i Karlstad. Väldigt roligt på förfesten, och minder roligt på krogen. Dansade en del och det var kul, och black jack bordet vad också kul. Men frammåt stängningsdags var det mycket spill och man fick passa sig för oförskämda kommentarer. Men et var en väldigt trevlig kväll allt som allt.
På måndagen bar det av hem till Falun igen. För att träffa familjen och fira födelsedag. Bakade en chokladmaräng tårta som jag var tvungen att ta en tugga av. Mumsigt var det!! Hoppas att alla andra njöt av den iaf!
Väldigt roliga veckor hemma, känns lite konstigt att vara tillbaka i San Diego igen. Man anpassar sig fort när man kommer hem!!
Nu ska jag fixa allt som ska fixas idag. Ska ju iväg på bal imorgon. Väldigt kul ska det bli!!
Men mer om det och kort lägger jag upp om några dar!!
Ha det toppen där hemma, nu längtara jag tillbaka till er!!
kram

måndag, april 02, 2007

Hemma i Falun igen

jaha, efter mycket resande och lite sömn är jag hemma i Falun igen. Det känns som om det var igår, men ändå inte. Kul att träffa alla igen!
Resan började på onsdag morgon hemma i San Diego, allt gick som planerat och planet lyfte i tid. Fast det var ju inte kul att lämna pojken kvar på andra sidan atlanten! Var lite nervös för att gå igenom tullen efter alla ändrade regler. Men mina matlådor passerade utan problem.
Ett antal timmar senare landade jag på arlanda. Buss och pendel ut till farmor där det väntade mat och kaffe. Passade även på att klippa mig lite innan jag somnade. Efter en lite tupplur lyckades jag hålla mig vaken till åtta på kvällen, duktigt! Sov sedan som en stock ända fram till 5.17 på morgonen. Tyckte att det var för tidigt att gå upp så jag låg kvar i sängen och funderade. Vid halv sju hade jag tröttnat och satte mig på motionscykeln och trampade en timme. Skönt att ha träningan avklarad på morgonen.
På eftermiddagen gav jag mig av hem till föräldrarna. somnade tidigt för att pallra mig upp och skriva högskoleprov på lördagen. Inte en bra ide när man är helt jetlagad och inte har något tålamod. Vart dock en bra avslutning på dagen med 1.5 timme på gymmet! Härligt!
Sedan var det bara hem och duscha och bege sig hem till Lina. Där väntade Lina, Issa, Chrille, och Mange. Väldigt roligt att träffas igen!! Har saknat er i massor!!
Det vart förfest hos Line och sedan gick vi ner till Marres. Lite för sent fortsatte vi till Harrys för att konstatera att det var för lång kö. Vi gick förbi Palatset, men tröttnade även där. Det slutade med att vi gick tillbaka till Marres och spelade black jack. Roligt, men man blir fattig av det!
Mange fick försvara mid från närgånga fyllon ochså, som bad så hemskt mycket om ursäkt till honom när han sa att jag var upptagen.
Skjutsade hem Chrille och Issa innan jag gick och la mig. Vilket slutade i att jag kom i säng vid tre och var inte trött alls. Enligt min klocka var hon ju sex på kvällen och inte alls dags att sova. Lyckades somna tillslut och sov till halv elva dan efter. Ännu en dålig sak att göra när man har jet lag.
Slappade en hel del på söndagen, innan jag pllrade mig upp till Fysio för ett styrke och ett cardio pass. Kul, men segt att träna ensam.
Har lite dåligt samvete för att jag inte har skrivit på ett tag. Fick lite bannor av Issa att det var tråkigt att se semlan på mina bilder. Så här kommer lite nya bilder och lite om vad jag har gjort sen sist!
Hmmm.... funderar lite....
Jag, Jannie och Emma var till Pasadena på en fitness mässa. Vart lite besviken för det var mest reklam och smakprov av kosttillskott och proteinbars och sånt. Det roliga var att kolla på en figurebuilding show, som var anledningan till att vi åkte dit. Vart väldigt inspirerad av dem!
Den 3 mars var det dags för mig att börja deffa. Måste gå ner till ca 115 lbs, oj oj oj vad lite. Men än så läng går det väldigt bra! Jag pallrar mig igenom åtta träningspass i veckan och har tappat från 26% till 24% i kropps fett. Det kräver dock en hel del planering med måltider och matlagning. Ganska jobbig att gå på restaurang och titta på när andra äter hamburgare. Men det är ju trevligt att umgås.
Är inne på min femte vecka av 16 och hittills har det gått bara bra! Har fuskat med några extra nötter och en ostbit här och där. Är fruktansvärt sugen på en ostmacka!!! Men när man känner att man blir starkare och ser sig själv i spegeln så blir man mer motiverad att fortsätta. Än så länge är det helt klart värt det!!Men jag kanske hinner ändra mig under de 11 veckor som är kvar och det ändlösa antalet träningstimmar jag måste lägga ner.
En annan bra sak är att ja har fått jobb!! 20 timmar i veckan står det i kontraktet, men jag får betalt för mer om jag jobbar mer. Det tråkiga är att jag inte har skrivit på än. Fyra veckor har jag väntat på att få sätta dit en kråka. Men i det förlovade pappernas land så ska ju ingenting vara enkelt. Har fyllt i massor med blanketter, skickat in kort och kopior på pass och visum, mm. Men det verkar aldrig som att de har fått allt. Nu hoppas jag dock att alla papper är inskickade och att jag får mitt efterlängtade arbetstillstånd. Det är ju kul att bo i San Diego, men det blir ganska långtråkigt när man inte har nånting att göra!! Jannie, hur får du tiden att gå!??!
Den 10 mars landade mina föräldrar i San Diego. Sen vart det två veckor av intensiv sightseeing. Vi klarade av att titta på ubåten, shoppa, midway, spela golf, downtown, old town, balboa park, St Patricks Day parade, Sea world och massa annat. Om ni vill läsa mer om det kan ni kolla på min kära systers sida. Där finns även lite mer blider!!
När mina föräldrar gav sig av hemmåt var det dags för Tobias pappa och kusin att komma på besök. Jag hann dock bara var där några dagar innan jag var tvungen att åka hem till Falun. De är fortfarande där och shoppar och slappar i solen, men på onsdag bär det av hemmåt för dem. Då är det dags för att besök i Årjäng för mig och fira Petra. Sen tillbaka till Falun och fira mig, innan vi sätter oss på planet för att hinna tillbaka till den efterlängtade ubåtsbalen. Men det får jag skriva om senare.
Hoppas att du orkar läsa allt nu Issa!! Ska tänka på dig och försöka skriva lite oftare!!
Och så lägger jag ut en bild på bilen så att Chrille kan se hur den ser ut!!