Följ mig på Instagram: @helenwil

onsdag, december 13, 2006

Hemlängtan!!

Klockan är tre på natten och jag kan inte sov. Gick in på svt:s hemsida och hittade Lucia morgon... ojj, vad jag längtar hem!! Pepparkakor och julskinka... och allt julstök. Julkänslan finns ju inte riktigt här när jag sitter ensam i lägenheten. Och det är 20 grader varmt ute. Har iaf pyntat med ljus på balkongen och en julstjärna i fönstret. Men amerikanarna har ju lite mer pynt än vad vi brukar har. Känns lite ironiskt när det inte finns nån söö och det står blinkande tomtar överallt. Och alla granar är belamrade med kulor, rosetter och glitter, så man ser knappt det gröna!! Och de som bor i villa pyntar gärna med Rudolf och en tomtesläde i storformat och fulla av ljus. Gärna en gigantisk "snökula! i trädgården också. En sån som är fylld med vatten och så åker det runt glitter när man skakar på den....Känns lite overkligt...Men det blir väl bättre om en vecka när Linda kommer hit. Så jag slipper känna mig så ensam!!
Lucia kvällen hade jag iaf tänkt att fira på In Cahoots. Ska träffa Kerry och dansa lite line dnce. Om jag orkar. Det lär ju inte bli så många timmars sömn i natt. Ska väl släck nu och försöka sova igen!! Ha det toppen där hemma. Ta hand om varandra!!Och glöm ine att släcka ljusen!!

fredag, december 08, 2006

Snö och sol!!

jaha... tänkte skriva lite här igen, det var ju ett tag sen nu. Har precis kommit hem från basen där jag har tränat och vinkat av Tobias. Två veckor ska han vara borta. Och Jannie och Emma har åkt hem till Sverige för att fira jul. Så jag får roa mig själv i två veckor. Det kommer nog bil en hel del träning.

Helgen som var så var Teddie här och hälsade på. Hon och hennes pojkvän Spencer är och bilar runt i USA i två månader. Så de kom förbi här innan de drog iväg till Huston.Det var väldigt roligt!! Har inte träffat henne sen vi firade nyår i Sydafrika 02/03. Men det kändes som om vi träffades igår. Hade väldigt mycket att prata om och berätta vad vi hade gjort sen dess. Underbar flicka!! Vi visade dem runt i downtown och så var vi och kollade på båten. Vi provade på San Diegos nattliv och åt på Shogun. En restaurang där de steker maten nät man ser på och de jonglerar med knivar och så... ganska häftigt. Innan de fortsatte på måndagen kom vi överens om att ta en sista minuten om tre år, om vi ska göra våra träffar till en tradition.

Under veckan har Tobis jobbat lite och jag har pluggat. Vi var på glögg kväll hos Emma och David. Pepparkakor, levande ljus och glögg. Det var mysigt. Men den riktiga julkänslan har inte kommit än. Får ta och pynta lite och se om det känns som jul.
Vi har iaf varit och köpt julgran, kulor, ljus och glitter. Så nu längtar vi tills den 23:e när vi får klä granen. Har letat efter en anventsljusstake, men inte hittat nån. Får ta och köpa en stjärna och hänga i förnstret istället.

Förra veckan var Tobias och köpte skidor och pjäxor. Han som hjälpte till att prova ut pjäxorna hade bott i Åre en säsong och hade svenska föräldrar, så han pratade lite Svenska med oss. Väldigt trevlig kille!
Igår var det äntligen dags att provåka. Första åket för säsongen!
Så vid 7 pckade vi in oss i bilen och gav oss iväg till Snow Summit. det tog ca 2,5 h med lite bilkö att ta oss dit. Det var jätte fint i backarna, trots att det var 17 grader varmt ute!! Och de hade ingen natursnö, bara konst snö och 6 backar öppna. Backarna var dock 3 ggr så långa som i Sälen, så det kände i benen när man kom ner. Det var väldigt kul att få åka igen, och skidorna är toppen. Tobias tyckte om sina skidor också. Så det blit nog fler besök dit i vinter!! nån weekend här och där hoppas jag. Och så blir det nog en vecka i Mammoth Mountain i januari!!
Kändes dock lit konstigt att åka härifrån, där man kan gå i jeans och linne, för att tre timmar senare stå i en skidbacke! När vi tog liften upp var det helt bart på marken under oss och man kunde åka i t-shirt!!

Nu ska jag åka iväg och köpa en ny telefon. Lyckades glömma min på gymmet och sen var den borta, så nu har jag ingen.... klantigt. Sen ska jag nog ta och klippa mig.
ha det toppen där hemma! och glöm inte att kolla på bilderna!!
kram